Μοναδικό θέαμα στις Σέρρες με παρέλαση αγωνιστικών αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης


Στο κέντρο της πόλης «μεταφέρθηκε» για λίγες ώρες η πίστα του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών με δεκάδες οδηγούς από όλο τον κόσμο να δίνουν με τα εντυπωσιακά τους αγωνιστικά αυτοκίνητα μια διαφορετική εικόνα στους δρόμους, ενώ τα γκάζια των αυτοκινήτων τους αντήχησαν στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης των Σερρών.

Ήταν οι οδηγοί που συμμετέχουν στον διεθνή τελικό αγώνα Drift, που διεξάγεται στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Οι οδηγοί διέσχισαν με τα αυτοκίνητά τους, κεντρικές οδούς της πόλης και κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου τους περίμενε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πλήθος κόσμου.


Ο πρώτος πολίτης των Σερρών τους καλωσόρισε και παρέδωσε στην μικρότερη σε ηλικία οδηγό των αγώνων, την 15χρονη Alice Eno από τη Ρουμανία, το ρεκόρ Γκίνες που κατέκτησε ως πρώτη στην περσινή διοργάνωση, στην οποία πήρε μέρος σε ηλικία μόλις 14 ετών και 79 ημερών, με αποτέλεσμα να καταγραφεί αυτό και να ενταχθεί στα ρεκόρ Γκίνες.

Οι αγώνες διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο 7-9 Οκτωβρίου στις Σέρρες στο πλαίσιο του Drift Kings International Series με οδηγούς από ολόκληρο τον κόσμο (Αμερική, Μαλαισία, Κύπρο, Τσεχία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Πολωνία και φυσικά Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες).

Το Drift είναι το θεαματικότερο αγώνισμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ τους αγώνες διοργανώνουν στην προκαθορισμένη ειδική διαδρομή της πίστας των Σερρών και στον έβδομο και τελευταίο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας-ΟΜΑΕ, ο δημιουργός διοργανωτής φορέας του θεσμού Drift Kings και η Λέσχη Αυτοκινήτου & Μοτοσυκλέτας Σερρών-ΛΑΜΣ.

 

Πηγή: ertnews.gr