Χίος: Απεργιακό κάλεσμα φορέων με συγκέντρωση στην Πλατεία Βουνακίου


Με προσυγκέντρωση στο χώρο του Εργατικού κέντρου Χίου στις 10.00 το πρωί και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Βουνακίου, το Εργατικό Κέντρο συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία Χίου.

Παράλληλα και το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, στην κοινή συνέντευξη τύπου των φορέων, κάλεσε στην απεργιακή συγκέντρωση.
Με αιτήματα για αύξηση των μισθών και συντάξεων, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μείωση του ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, με ιδιαίτερη αναφορά στο κόστος της ενέργειας που καλούνται να πληρώσουν τα νοικοκυριά, αλλά και στις ελλείψεις στον τομέα της υγείας στο νησί, τα εργατικά σωματεία καλούν επίσης σε συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση στο νησί.

«Η 9η Νοεμβρίου είναι μέρα γιορτής για την εργατική τάξη. Γιατί θα νικήσουμε το φόβο, θα νικήσουμε την αναμονή πως κάποιος άλλος θα μας σώσει!!! Γιατί αύριο θα βρεθούμε στο δρόμο με τους δικούς μας ανθρώπους, θα δούμε τα χαμόγελα των συναδέλφων μας.
Η 9 Νοέμβρη, είναι η δική μας μέρα!», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά του το Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων.

Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και από τον Εμπορικό Σύλλογο και την ομοσπονδία ΕΒΕ που όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της «η ραγδαία αύξηση, ιδίως των τιμών ενέργειας, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων-ελεύθερων επαγγελματιών. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων καθίσταται αναγκαία για τη βιωσιμότητα τους».

Πηγή: ertnews.gr