Νηοπομπή εικόνας Αγίου Αιμιλιανού στην Καλλιμασιά

Με ιδιαίτερα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο η μεταφορά με νηοπομπή της ανθοστολισμένης παλαιάς εικόνας του Αγίου, που φυλάσσεται στην Καλλιμασιά. Τη συνοδεύσαν νέοι και νέες με παραδοσιακές στολές, μαζί με πολλούς προσκυνητές, πλοιάρια, ψαροκάικα και φουσκωτά σκάφη (Ο Άγιος είναι προστάτης και του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Χίου).

Η εικόνα του Αγίου επιβιβάστηκε σε φουσκωτό και με νηοπομπή δεκάδων σκαφών από το λιμανάκι του Αγίου Ιωάννη μεταφέρθηκε στην ομώνυμη παραλία εκεί όπου την υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, κλήρος του χωριού, αρχές, στρατός και πλήθος κόσμου.

Εφέτος για λόγους πένθους της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι Αττικής δεν προσήλθε άγημα στου στρατού με στρατιωτική μουσική.

Όλοι μαζί ανέβηκαν πεζή μέχρι τον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου, ενώ οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα και ακούγονταν παντού οι συριγμοί των πλοιαρίων.

Ανήμερα της εορτής, 8 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε τό πρωί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στο τέλος της προσφέρθηκε όπως κάθε χρόνο το παραδοσιακό μιδοπίλαφο.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Αφήστε μια απάντηση