ΝΤΡΟΠΗ …………….. (βίντεο)

Πρωτοφανείς για τη σύγχρονη Χίο σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στο λιμάνι Μεστών.

Το άρθρο και το βίντεο είναι αναδημοσίευση από https://tvpatrida.gr/

Το πλήθος Χιωτών συμπολιτών κυρίως από το Βροντάδο έγιναν θύματα εκτεταμένης κυβερνητικής βίας με τα ΜΑΤ να βρίσκονται στο ρόλο του θύτη.

Δυνάμεις των ΜΑΤ τουλάχιστον 300 ανδρών κατέφθασαν στις 2:30 με το πλοίο Blue Star Naxos.

Νωρίτερα είχαν εκτυλιχθεί οι πρώτες σκηνές έντασης μεταξύ πολιτών και δυνάμεων ΜΑΤ οι οποίες οδήγησαν στην ρίψη  εκτεταμένων δακρυγόνων και κρότων λάμψης από τους τελευταίους. Στο πλαίσιο των αντιδράσεων μερίδα κατοίκων έριξε μολότοφ στο πλάι του λιμανιού. Ανάμεσα στα θύματα ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης ο οποίος λίγο μετά την επίθεση των ΜΑΤ έχασε τις αισθήσεις του και διεκομίσθη με το ασθενοφόρο του ιατρικού κέντρου Πυργιού σε άσχημη κατάσταση.

Με το ασθενοφόρο επίσης μεταφέρθηκε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς π. Γεώργιος Κωνσταντίνου.

Η κατάσταση δυναμιτίστηκε ακόμα περισσότερο μετά την άφιξη των υπεράριθμων δυνάμεων των ΜΑΤ.

Πολίτες της Χίου έστησαν μπλόκο με αμάξι και πέταξαν πέτρες προκειμένου να αποτρέψουν την μετακίνηση των ΜΑΤ από το λιμάνι .

Ακολούθησε επίθεση με πέτρες προς την κατεύθυνση των ΜΑΤ τα οποία και απάντησαν και πάλι με εκτεταμένη ποσότητα δακρυγόνων, σπρέι και κρότων λάμψης.

Η ένταση παρότι έδειχνε να έχει εξομαλυνθεί αναζωπυρώθηκε έξω από ταβέρνα απέναντι από το λιμάνι όταν μετά από διαπληκτισμούς και εκατέρωθεν σπρωξίματα μεταξύ των διαμαρτυρομένων πολιτών και των ΜΑΤ οι τελευταίοι έριξαν εκ νέου δακρυγόνα.

Η ατμόσφαιρα κατέστη ασφυκτική παρά τον ανοιχτό χώρο με πολλούς κατοίκους να τρέχουν προκειμένου να βρουν νερό για να καλύψουν τα πρόσωπα τους.

Η οργή των Χιωτών ξεχείλιζε προς την μεριά της κυβέρνησης αλλά και του υπουργού Νότη Μηταράκη για τον οποίο ακούστηκαν βαρύτατες έκφρασης.

Πηγή: https://tvpatrida.gr/

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)