Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου ευχαριστεί θερμά Κάρμαντζη και Κλιαμενάκη

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την προεκλογική περίοδο ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου και ο Σύλλογος «Η Κιβωτός του Θοδωρή» ζήτησαν συναντήσεις με τους υποψηφίους Δημάρχους σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, όπου αποτελεί ευθύνη του Δήμου, άρα και της επόμενης Δημοτικής Αρχής.

Ο νυν Δήμαρχος κ. Σταμάτης Κάρματζης, υποσχέθηκε ότι κατά την διάρκεια της θητείας του, θα δώσει προτεραιότητα σ’ αυτό το θέμα. Αποτέλεσμα της υπόσχεσης αυτής, είναι μία σειρά συναντήσεων, που ήδη πραγματοποιήθηκαν και κάποιες επόμενες που έχουν ήδη προγραμματισθεί να γίνουν.

Παρών σε όλες τις συναντήσεις, και βασικός υποστηρικτής της προσπάθειας, είναι ο κ. Γιώργος Κλιαμενάκης, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ιωνίας και τμημάτων αγροτικής παραγωγής, μαστίχας και αλιείας.  Στις συναντήσεις, εκτός από εκπροσώπους των φιλοζωικών σωματείων, είναι παρόντες κι οι δύο υπάλληλοι του Δήμου Χίου, που έχουν επωμιστεί το αντικείμενο των ζώων συντροφιάς, κ. Βασιλικός και κ. Τσουρούς.

Οι μέχρι σήμερα συναντήσεις που έγιναν ήταν με τον Αστυνομικό Διευθυντή, κ. Αραμπατζή, και  με το Σύλλογο Κτηνοτρόφων, ενώ ακολουθούν  συναντήσεις με το Δασαρχείο,  τους 2 Συλλόγους Κυνηγών, τους Κτηνιάτρους και όλους όσους εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τα ζώα συντροφιάς.

Στόχος είναι η συνεργασία όλων των φορέων έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα εγκατάλειψης και αδέσποτων στο νησί μας, να ευαισθητοποιηθεί το κοινωνικό σύνολο σχετικά με την ευζωία στα ζώα, την ανάγκη στειρώσεων των ζώων συντροφιάς και την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την νομοθεσία.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος, ευχαριστεί θερμά το Δήμο Χίου, και συγκεκριμένα το Δήμαρχο, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και τον κ. Γιώργο Κλιαμενάκη, που δεν έμειναν αμέτοχοι, αλλά αντιμετωπίζουν το θέμα των ζώων, με αποφασιστικότητα και ευαισθησία ,κάνοντας πράξη τις προεκλογικές υποσχέσεις τους.»

O Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Αφήστε μια απάντηση