Ο Μητσοτάκης σε εκδήλωση του Λιμενικού: Η Πολιτική άλλαξε, τα θαλάσσια σύνορα φυλάσσονται, μπαίνει τάξη στις ΜΚΟ

Ο πρωθυπουργός μίλησε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στην εκδήλωση για την 100ή επέτειο από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος
«Οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, της ελληνικής ακτοφυλακής δικαίωσαν απόλυτα τον ιδρυτικό τους στόχο. Επί ένα αιώνα στάθηκαν οι φύλακες των θαλασσών μας. Αρωγοί των νησιωτών μας, πρωταγωνιστές στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στη θάλασσα. Πρώτοι σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αλλά και προστάτες του θαλασσίου περιβάλλοντος και του φυσικού του κάλους» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος.
«Όμως το λιμενικό σώμα πλήρωσε και βαρύ τίμημα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος» Να θυμηθούμε σήμερα και να τιμήσουμε τον Μαρίνο Ζαμπάτη που σκοτώθηκε το 1997 σε μάχη με λαθρέμπορους στο Ιόνιο, τον λιμενάρχη Πάρου το Δημήτρη Μάλαμα ο οποίος προδόθηκε από την καρδιά του διασώζοντας ναυαγούς του «Σάμινα» και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που το σκάφος του και το πλήρωμά του γλίτωσε πάνω από 5000 ψυχές στη θάλασσα της Λέσβου. Λύγισε και αυτός σε ηλικία μόλις 44 ετών από την πίεση και το ανθρώπινο δράμα με το οποίο έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι λιμενικοί μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ευχαριστώντας τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο του Λιμενικού Σώματος σήμερα λέγοντας ότι «μαζί με την αστυνόμευση των λιμένων και θαλασσών μας καλούνται και σε μια εξαιρετικά σημαντική αποστολή. Να σώζουν ζωές προσφύγων αλλά ταυτόχρονα να προστατεύουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορά μας. Διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα και τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Σε αυτή την αποστολή οι λιμενικοί μας απαντούν με τη δράση τους, σε όσους, ευτυχώς ήταν λίγοι, που τους στοχοποίησαν στο παρελθόν.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι μετά τις εκλογές η πολιτική για το μεταναστευτικό άλλαξε. «Τα θαλάσσια σύνορα μας φυλάσσονται και όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα επιστρέφουν άμεσα στις χώρες προέλευσης. Οι πιο πολλές ΜΚΟ κάνουν σπουδαίο έργο. Ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν κάποιες που δεν ανταποκρίνονται στον ρόλο τους και αυτό δεν θα το ανεχθούμε άλλο» σημείωσε.
Κυβερνητική προτεραιότητα είπε είναι η αναβάθμιση του εξοπλισμού του Λ.Σ. και η ενίσχυσή του σε προσωπικό. Το 2021 θα ενισχυθεί με 4 νέα πλοία άνω των τριάντα μέτρων αλλά και με τα νέα ταχύπλοα που δώρισε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)