Ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου: Ευχόμαστε να βρει κάποια στιγμή κανονικούς ρυθμούς η ζωή των κατοίκων του Χαλκειούς

Ύστερα από την έγγραφη ειρηνική διαμαρτυρία – διάβημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κληρικών Χίου προς τους αιρετούς άρχοντες της Χίου και την Ελληνική Αστυνομία για τη βεβήλωση του Ενοριακού Παρεκκλησίου Παναγίας Λειαπυργούσενας Χαλκειούς και το αίτημα για ανεύρεση των δραστών, το Δ. Σ. προχώρησε σήμερα 30/12/2019 σε μία ακόμη πράξη συμπαράστασης προς το πλήρωμα της ενορίας του Χαλκειούς.
Σύσσωμο το Δ. Σ. μετέβη στο Χαλκειός και συνοδευόμενο από τον Εφημέριο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Χαλκειούς π. Κωνσταντίνο Κρουσουλούδη και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Χαλκειούς κ. Βασίλειο Βίγκα, επισκέφθηκε το Ενοριακό Παρεκκλήσιο Γενεθλίου Θεοτόκου (Παναγίας Λειαπυργούσενας), το οποίο εδέχθη την βαρβαρότητα αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών με την παραβίαση των θυρών, την πυρπόληση-βεβήλωση της Αγίας Τραπέζης και της Ιεράς Πρόθεσης και την ανατροπή του Ιερού Ποτηρίου.
Το Δ. Σ. με συναισθήματα θλίψης και αποτροπιασμού αντίκρισε τα ανωτέρω και δια του Προέδρου του απέστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, αλλά και ευχές προς τους κατοίκους του Χαλκειούς, να βρει κάποια στιγμή η ζωή τους τους κανονικούς της ρυθμούς.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)