ΟΤΙ ΦΑΤΕ ΟΤΙ ΠΙΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΤΕ….. – γράφει ο Ηλίας Φύλλας

ΟΤΙ ΦΑΤΕ ΟΤΙ ΠΙΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΤΕ…..

  γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΦΥΛΛΑΣ…

Ξανάρχισε πάλι ο θόρυβος γύρω από τις ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις). Πάντα γνωρίζουμε για τον ρόλο των ΜΚΟ ανάλογα με το τι βρισκόταν κάθε φορά στην επικαιρότητα. Μεγάλος θόρυβος για τις ΜΚΟ είχε γίνει  επί υπουργείας Εξωτερικών του Γιωργάκη Παπανδρέου στην Κυβέρνηση Σημίτη. Στην εποχή μας όμως που το πρώτο πρόβλημα των Ελλήνων είναι το μεταναστευτικό, οι ΜΚΟ και ο ρόλος τους έχουν γίνει γνωστά, ανά το πανελλήνιο απ΄όλους σχεδόν τους συμπατριώτες μας.

Αρμέγουν τα χρήματα του ΟΗΕ- αυτά που προορίζονται για τους πρόσφυγες- και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε)- πάλι για τα χρήματα που προορίζονται για τους πρόσφυγες- και ζούν ζωή χαρισάμενη, προσφέροντας ως αντίτιμο διάφορες εργασίες που μπορούν να προσφέρουν, όλοι σχεδόν οι άνεργοι Έλληνες πολίτες. Εδώ, πρέπει να γίνει ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και μεταναστών. Τα χρήματα του Ο.Η.Ε και της Ε.Ε προορίζονται για τους πρόσφυγες. Όμως δεν υπάρχουν πια πρόσφυγες. Είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες .Και τα χρήματα απορροφώνται πλέον από τις ΜΚΟ, για τους μετανάστες. Ανοίγουν οι ΜΚΟ – διάφορα μαγαζιά (ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικά κλπ). Εξαντλούν τα αποθέματά τους και τα κλείνουν χωρίς να πληρώσουν ΔΕΗ  νερό κλπ. Άλλες ΜΚΟ  ασχολούνται με την εκμάθηση των Ελληνικών και Αγγλικών , χωρίς να καταφέρνουν τίποτα. Το μεγαλύτερο “πανηγύρι”όμως έχει στηθεί γύρω από τα ασυνόδευτα παιδιά. Μέχρι και αυτοκίνητα έχουν αυτές οι ΜΚΟ που ασχολούνται  με τα ασυνόδευτα παιδιά.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ερήμην του ελληνικού λαού και κυρίως ερήμην των κατοίκων των νησιών που κατά χιλιάδες κατακλύζονται από μετανάστες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας , στη Χίο δραστηριοποιούνται από 9 έως 14 ΜΚΟ.

Τώρα που η κυβέρνηση επανέφερε το θέμα των ΜΚΟ στην επικαιρότητα, καλό και πρέπον υποχρεωτικά θα είναι να γνωρίζουμε επακριβώς ποιες είναι οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο νησί μας, τα πεπραγμένα τους, τα περιουσιακά τους στοιχεία, καθώς επίσης και τα ονόματα αυτών που τις απαρτίζουν , όπως επίσης και τα χρήματα που έχουν δοθεί και συνεχίζουν να δίνονται αφειδώς στις ΜΚΟ. Υποχρεούται το κράτος να δώσει όλα αυτά τα στοιχεία στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νησιώτες, για να γνωρίζουμε όλοι με το τι είχαμε να κάνουμε, σχετικά με τις ΜΚΟ.

Θέλουμε όμως να θίξουμε  και το ζήτημα των γευμάτων που δίδονται στους μετανάστες. Καθημερινά προσφέρονται 16.000 -18.000 γεύματα (πρωϊνό- μεσημεριανό- δείπνο) – για τη Χίο μιλάμε-. Γιατί λοιπόν  αφού τους προσφέρονται γεύματα , τρέχουν στις αρχές κάθε μήνα που πληρώνονται στα διάφορα καταστήματα της πόλης μας για να αγοράσουν τρόφιμα; Μήπως γιατί δεν τους αρέσουν τα γεύματα όπως ψήνονται και τα πετούν , ή μήπως είναι λίγες oι ποσότητες που τους προσφέρονται; Και στις δύο περιπτώσεις .το συμπέρασμα είναι ένα: Ή χρήματα θα τους δίδονται για να μαγειρεύουν οι ίδιοι. Ή γεύματα έτοιμα και επαρκή θα τους δίδονται  για να τρώνε ,χωρίς να τα πετούν. Δεν “συμφέρει” όμως αυτό ως φαίνεται στις ΜΚΟ, γιατί δεν θα εισπράττουν χρήματα, και δεν θα “αρμέγονται” τα απεριόριστα χρήματα που τους δίδονται από Ο.Η.Ε, Ε.Ε κράτος. Ε,τι  για την ψυχή τους θα εργάζονται ή μήπως γιατί είναι “ευαισθητοποιημένοι”στα προβλήματα των μεταναστών;

Καλό όμως θα είναι  να γνωρίζουμε και ποιοι είναι αυτοί που παρασκευάζουν τα γεύματα πυ προσφέρονται στους μετανάστες και που “τρώγονται” ή δεν “τρώγονται”. Σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι δύο. Μπορεί να είναι και περισσότερο αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε. Ο ένας έχει δύο δυνατές επιχειρήσεις στη Χίο που δουλεύουν  πολύ καλά ,νύκτα- μέρα. Ο άλλος  ασχολείται με τροφοδοσίες καταστημάτων επίσης πολύ δυνατός επιχειρηματίας. Πάντως αξίζουν “συγχαρητήρια”οι εργαζόμενοι στη Βιαλ που δεν ανοίγουν το στόμα τους,  για να πουν ποιοι είναι αυτοί που παρασκευάζουν τα γεύματα στους μετανάστες. Αυτό οφείλει να το κάνει υποχρεωτικά το κράτος, για να μάθει επιτέλους ο Ελληνικός λαός και ειδικά οι Χιώτες, ποιός παίρνει τα χρήματα  αυτού του είδους και από ποιους. Έχουν ονοματεπώνυμο και πρέπει να γίνει γνωστό.

Μ΄αυτά και μ΄αυτά όμως τα χρήματα περνούν σφυρίζοντας από τα κεφάλια των Χιωτών και του Ελληνικού λαού γενικότερα, χωρίς αυτοί να γνωρίζουν από που προέρχονται και που πάνε. Ποιο θησαυρίζουν στις πλάτες των συμπατριωτών μας , δήθεν για την “προσφορά τους” στους μετανάστες Βλέπετε, οι μετακινήσεις πληθυσμών, είναι πολύ μεγάλες και οι καιροί “ου μενετοί”

Ότι φάτε ότι πιείτε και ότι προλάβετε να αρπάξετε…….Και οι παρασκευαστές γευμάτων και οι ΜΚΟ

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)