Π. Σαλιάρης: Ποιος είναι ο θεσμικός φορέας που θα μπει μπροστά;

Ο Παντελής Σαλιάρης Καθηγητής Μαθηματικός και Τοπικός Σύμβουλος Βροντάδου βάζει κάποια ερωτήματα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και τα παραθέτουμε. Συγκεκριμένα λέει:

Η ώρα έφθασε…

Οι άδειες βγήκαν σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα του κράτους….
Οι διμοιρίες των ΜΑΤ καταφθάνουν και οι μπουλντόζες ετοιμάζονται… Και το ερώτημα στο μυαλό όλων είναι: Τώρα ποιος φορέας θα μπει μπροστά; Ποιος θα σηκώσει το βάρος της αντίστασης και προφανώς της σύγκρουσης;
Το θέμα νομίζω ότι όλοι συμφωνούν ότι έχει Παγχιακή διάσταση. Ποιος είναι ο θεσμικός φορέας που εκφράζει το σύνολο του νησιού και που με αποφάσεις του έχει εκφράσει την αντίθεση του στην κατασκευή οποιασδήποτε δομής στη Χίο; Προφανώς το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Δήμος φαίνεται ότι δεν θέλει να σπάσει αυγά – τουλάχιστον ο Δήμαρχος- και να μείνει στα λόγια. Η περιφέρεια περίπου τα ίδια με τον αντιπεριφερειάρχη να δηλώνει ότι θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε κινητοποίηση αλλά δεν θα την προκαλέσει.
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Ζητείστε άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου και αποφασίστε συγκεκριμένα μέτρα αντίδρασης. Την πλειοψηφία την έχετε…. ΜΗΝ ΖΗΤΆΤΕ από ένα Τοπικό Συμβούλιο να σηκώσει το βάρος. Βεβαίως και θα ακολουθήσει, βεβαίως και θα καλέσει τον κόσμο, αλλά είναι ένα απλό γνωμοδοτικό όργανο.
Το βάρος της απόφασης πέφτει σε σας…. Αν δεν το κάνετε τότε πολύ φοβάμαι ότι θα δράσουν αυτόβουλα οι πολίτες χωρίς σχέδιο και με απρόβλεπτες συνέπειες χωρίς να συνυπολογιστούν οι δράσεις ακραίων και προβοκατόρικων στοιχείων.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)