Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: Εγκαίνια νέων δομών αντί για αποσυμφόρηση

Η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις  7-5-2020 αναφέρει:

Εγκαίνια νέων δομών αντί για αποσυμφόρηση.

Ένα προς ένα καταρρίπτονται τα ψέματα του κ. Μηταράκη και των παρατρεχάμενων του, στην προσπάθεια εδραίωσης του προβλήματος στα ακριτικά μας νησιά. Νέες δομές ξεφυτρώνουν, είτε με την μορφή γραφείων ασύλου, είτε με την πρόφαση της καραντίνας και κάποιοι χαίρονται!!

Άραγε από άγνοια ή από εσκεμμένη προσπάθεια με απώτερο σκοπό να συγκαλυφθεί η πραγματικότητα;

Αποκαλύπτεται καθημερινά το μέγεθος της εξαπάτησης των νησιωτών και ο ανύπαρκτος, ούτε καν στο πόδι, σχεδιασμός! Γίνεται εσκεμμένα παραπληροφόρηση, συνδέοντας τα δραματικά γεγονότα στο Αίπος με τις νέες δομές, ώστε να προκύπτουν δήθεν ως αναγκαιότητα.

Αποκαλύπτουμε την (τραυματισμένη) αλήθεια, σύμφωνα με τα δεδομένα και την χρονική αλληλουχία των γεγονότων.

Αναλυτικά :

Στις 9-4-2020 στο ΔΤ με τίτλο “ΝΕΑ μεταναστευτική δομή στη Χίο με πρόσχημα τον κορωνοϊό!” αποκαλύψαμε ότι :

* Στις 19/2/2020 προκηρύσσεται διαγωνισμός μίσθωσης ακινήτου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της Υπηρεσίας Ασύλου. Οι περιοχές που αφορούσε είναι οι περιοχές Χίου, Λέσβου και Σάμου. Ανώτατο μηνιαίο μίσθωμα για το κτίριο της Χίου και Σάμου τα 8.000 ευρώ! Στη Λέσβο 16.000 ευρώ! Λήξη Υποβολής Προσφορών η 16/03/2020.

Τα γεγονότα στο Αίπος και στην Λέσβο έγιναν ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ, αφού ξεκίνησαν στις 24/2/2020. Καμία σχέση δεν υπήρξε μεταξύ των γεγονότων με ΜΑΤ για την ματαίωσης των καταστροφικών σχεδίων για τις υπερδομές και τον σχεδιασμό για τις τωρινές νέες δομές που προέκυψαν. ΉΤΑΝ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΕΣ!

Για το μεν άσυλο είχε προαποφασιστεί, παρά τις επιτάξεις και τα υπερκέντρα – πόλεις μεταναστών, να μεταφερθεί εντός του αστικού ιστού και να δημιουργηθούν νέες δομές σε Χίο, Λέσβο , Σάμο. Εκτός του ότι ξοδεύονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ επιπλέον χωρίς προφανή λόγο, δημιουργούνται μετακινήσεις χιλιάδων μεταναστών, από την ΒΙΑΛ, την Μόρια, και το Βαθύ, προς το ακίνητο που θα εξετάζει το άσυλο.

Αυθόρμητα δημιουργείται το ερώτημα. Μα καλά, στα 625 στρέμματα που είχαν επιτάξει στο Αίπος, στην επιταγμένη περιοχή στην Καράβα Μανταμάδου, ή στους Μυτιληνιούς Σάμου, πως και δεν είχαν προβλέψει το άσυλο εντός?

Η απάντηση είναι απλή. Διότι θέλουν να δημιουργήσουν πυρήνες εξάρτησης της κοινωνίας από το μεταναστευτικό, παντού και σε κάθε περιοχή. Απομείωση της αξίας ολόκληρων περιοχών ώστε να είναι έτοιμες να ενδώσουν στις νέες απαιτήσεις, έξτρα προσλήψεις σε προσωπικό (προσωπικό φύλαξης, δικηγόρων, προσωπικό για το άσυλο), όφελος από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που τα ακίνητα τους ήταν στα …αζήτητα, αλλά και από τις μεταφορές των προσώπων που θα προκύψουν. Όλοι θα νομίζουν ότι έρχεται η λύση της δήθεν τάξης, αλλά στην πραγματικότητα θα είναι “λύση” αδιέξοδη και θα δημιουργηθούν μη αναστρεψιμες καταστασεις.

Τα δήθεν κλειστά κέντρα, ουσιαστικά θα ήταν αυτόνομες πόλεις αλλά ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΤΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΚΑΒΑΤΖΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΗΣΙ!!

Η μεταφορά του ασύλου δημιουργεί de facto μεγέθυνση της χωρητικότητας της ΒΙΑΛ , Μόριας κλπ. Αυτό βέβαια δεν φαίνεται να προβληματίζει τους εξαρτημένους από την …μηταράκειο νόσο. Άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα (λουκέτο στη ΒΙΑΛ και Μόρια), τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό. Δυστυχώς για να υπάρξει το πολυπόθητο λουκέτο, οι διαμένοντες στη ΒΙΑΛ, Μόρια και Βαθύ θα πρέπει να προσεγγίσουν τριψήφιο νούμερο και όχι τετραψήφιο όπως είναι τώρα. Επιπροσθέτως οι αριθμοί των αφίξεων θα πρέπει να είναι μονίμως μηδενικοί.

Η Χίος ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ με την πρόφαση της πανδημίας ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ “παραμονής νεοεισερχομένων μεταναστών” (εκτός του ασύλου), στο κτίριο γνωστού εκδοτικού συγκροτήματος. Δεν εξετάστηκε καμία εναλλακτική πρόταση.
Φαίνεται ότι υπήρχαν δεσμεύσεις και υποχρεώσεις . Άλλωστε δημοσιεύματα και δημοτικές παρατάξεις καταγγέλλουν μεθόδευση και αδιαφανείς διαδικασίες με σκοπό την χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Πρέπει επιτέλους κάποιοι να καταλάβουν ότι οι Χιώτες ψήφισαν αλλαγή πολιτικής εκπροσώπησης με σκοπό την διαφάνεια, την εκπροσώπηση του εθνικού συμφέροντος, την βελτίωση ,αν όχι την λύση στο μεταναστευτικό και όχι να γίνεται ένα νησί υποχείριο και τσιφλίκι στον κάθε φαληρημένο καναλάρχη.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)