Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: Ιδρύεται ΝΕΑ ΣΟΥΔΑ / κ.Μηταράκη & κ.Καρμαντζη ; Ποιος Ιδιώτης και ποιο Ακίνητο ;

Ο εναγκαλισμός των κυρίων Κάρμαντζη-Βουρνού ήταν απαραίτητος στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε ο ένας έχει το Know-how, οπότε η γνώση πρέπει να μεταλαμπαδευτεί!
Από την προχθεσινή ημέρα του Δ.Σ. που έγινε με κλειστές κάμερες , φάνηκε ότι θα βρεθούν οι πρόθυμοι για την ίδρυση της ΝΕΑΣ ΣΟΥΔΑΣ ( ; ). Μεταβίβασαν την υλοποίηση του …project στον κ. Μηταράκη, ο οποίος φαίνεται ότι είχε το σχέδιο του χώρου από καιρό έτοιμο!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι υπόλοιπες Δημοτικές παρατάξεις καταδίκασαν την αδιαφάνεια και τις μεθοδεύσεις που έχουν μέχρι τώρα ακολουθηθεί από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Το σύντομο ιστορικό :

Εδώ και ένα μήνα ιδιώτης προσέγγισε τον κ. Κάρμαντζη, κατά τα λεγόμενα του Δημάρχου αρχές Μαρτίου ώστε να χρησιμοποιηθεί το ακίνητό του σαν χώρος των νεοεισελθέντων μεταναστών και έκανε αίτηση προς τον δήμο. Μάλιστα ο Δήμαρχος ανέφερε, ότι το όνομα του θα ειπωθεί τις επόμενες ημέρες. Μετά δύο ημέρες βρέθηκαν και άλλοι δύο ιδιοκτήτες για να δώσουν τα ακίνητά τους, προφανώς για να σπάσει το …μονοπώλιο!

Τέλος Μαρτίου ο κ. Μηταράκης ζητάει χώρο υπόδειξης για καραντίνα από τους Δήμους των νησιών και ο μοναδικός Δήμος που υποδεικνύει είναι της Χίου!

Με επίσημες δηλώσεις του κ. Μηταράκη μέσω Επιμελητηρίου, η δομή καραντίνας, θα γίνει στο μέλλον ΚΑΙ Δομή Ασύλου!! Το ίδιο δηλαδή κτίριο θα είναι πολυχώρος και ποιος ξέρει τι άλλο μετά !! Ο διαγωνισμός για την επιλογή κτιρίου δομής Ασύλου είναι για (1+6) 7 χρόνια με 8.000€ (max) τον μήνα, 672.000 € σύνολο και η προθεσμία υποβολής προσφορών έληξε στις 16 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού η επιτροπή διενέργειας του έπρεπε να επισκεφθεί τα ακίνητα.

Πως λοιπόν ήξερε ο κ. Μηταράκης, ότι η δομή καραντίνα και η Δομή Ασύλου συμπίπτει με το ίδιο κτίριο; Επίσης η ίδια η μεταφορά του Ασύλου , γεννά απορίες για το κόστος, για το πραγματικό όφελος, για την επιπλέον επιβάρυνση νέων περιοχών και για την αύξηση του χώρου εντός της ΒΙΑΛ στο πως θα χρησιμοποιηθεί.

Κάπως έτσι δεν ξεκινάει κάθε νέα δομή.
Με το πρόσχημα της αναγκαιότητας λόγω πανδημίας, λόγω νέων αφίξεων, λόγω έλλειψης χώρου κλπ. Έτσι ξεκίνησε η ΒΙΑΛ, έτσι ξεκίνησε και η Σούδα, έτσι θα ξεκινήσει και η ΝΕΑ ΣΟΥΔΑ ( ; ) στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωνιάς!

Το ΜΕΓΑ σκάνδαλο είναι ότι ο κ. Μηταράκης δέσμευσε στις 6-4-2020 ποσό 46.200€ ΓΙΑ ΝΑ βρεί ακίνητο για τις νέες αφίξεις μεταναστών. Μέχρι εδώ καλώς. Στο ψιλοποσό έγινε το λάθος, κατόπιν! Στις 8-4-2020 δέσμευσε 5.000€ για έξοδα ύδρευσης ΜΙΣΘΩΜΕΝΟΥ κτιρίου, αλλά από την απόφαση έλειπε το συμβόλαιο μίσθωσης του ακινήτου!

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν :
α. ή είναι ΗΔΗ μισθωμένο το ακίνητο οπότε πρέπει να δείξει την σύμβαση μίσθωσης μεταξύ των ημερομηνιών 6/4 και 8/4
ή
β. ΔΕΝ είναι μισθωμένο το ακίνητο και το Υπουργείο δεσμεύει ποσό των 5.000€ για ύδρευση ακινήτου για ένα ακίνητο που δεν γνωρίζει!!

‘Εχει στο παρελθόν κάνει το δημόσιο δέσμευση ποσού για οποιοδήποτε ακίνητο που να αφορά σε πρόβλεψη κατανάλωσης νερού πριν καν να γίνει η μίσθωση;
Πιθανότα αυτό να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Μετά από όλα αυτά δεν είναι δυνατόν ένα νησί να παίζει την κολοκυθιά, αντιλαμβανόμενο τον εμπαιγμό και την αδιαφάνεια που επικρατεί και ο Υπουργός παρέα με τον Δήμαρχο να γυρνάνε γύρω-γύρω όλοι και στην μέση ο …Μανώλης.

Απαντήστε επιτέλους κ. Μηταράκη & κ. Κάρμαντζη : Ποιός Ιδιώτης και ποιο ακίνητο ?

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)