Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. MATarachi

Με δελτίο τύπου την 25-5-20220  η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα αναφέρεται στον αριθμό των προσφύγων-μεταναστών που βρίσκονται στη Χίο. Συγκεκριμένα αναφέρει:

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. MATarachi

Κάτι δεν του βγαίνει στην αριθμητική του κ.ΜΑΤαράκη. Πανηγύριζε χθες ότι μειώθηκε ο πληθυσμός στα νησιά απο 38500, αρχές του χρόνου σε κάτι λιγότερο από 33000 .

Τα επίσημα δεδομένα της ελληνικής αστυνομίας είναι 41900 με 36600 αντίστοιχα, ενώ αν ο κος ΜΑΤαράκης εννοεί τα 3 μεγαλύτερα νησιά και πάλι τα νούμερα δεν βγαίνουν.(35000 αρχές του έτους 32000 τώρα).Αν συνυπολογίσει κανείς και τα άτομα που φιλοξενούνται στα νησιά με το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ η σε άλλους χώρους μέσω ΜΚΟ ,τότε τα νούμερα τον εκθέτουν ακόμη περισσότερο.Η πραγματική εικόνα στα νησιά είναι αδιάψευστη, φαίνεται καθημερινά και δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από πλασματικούς αριθμούς.

Αλλωστε με τους υπολογισμούς δεν τα πάει και πολύ καλά ο κος ΜΑΤαράκης. Πριν λίγες μέρες είπε ότι έγινε κάποιο λάθος στην αρχική επιθυμητή χωρητικότητα των 7000+ των υπερκέντρων που “ήταν υπολογισμένα σωστά και απαραίτητα” στα νησιά.

Τώρα ίσως είναι ικανοποιητικά κέντρα πάνω-κάτω των 3000 ατόμων.
Ας κάνουμε λίγο υπομονή ακόμη, μπορεί στο τέλος να μας πει ότι έγινε μια λάθος εκτίμηση ακόμη κι αυτό , και ίσως να χρειάζεται ένα ακόμη μικρότερο .Ακόμη και τα 625 στρεμματα φαίνεται ότι “μπήκαν” στο πλύσιμο,ανθρώπινα λάθη μηχανικών είναι άλλωστε , και μάλλον χρειάζονται πολύ λιγότερα.

Τελικά ακόμη και προς το τέλος της , η θητεία του μπορεί να προσφέρει κάποιο καλό στα ακριτικά νησιά.Την διαπίστωση ότι ίσως και να μην απαιτούνται κέντρα παραμονής σ αυτά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)