ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δελτίο τύπου 28/7/2020

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας είναι πραγματικά καταιγιστικές.
Τα γεγονότα που εξελίσσονται και οι απειλές που εκτοξεύονται δείχνουν το αναθεωρητικό πρόσωπο της Τουρκίας και την προσπάθεια του Ερντογάν να ανακηρυχθεί ως ο ηγέτης και προστάτης του μουσουλμανικού κόσμου .

Ενδεικτικά αναφέρονται :

* Η τουρκική προπαγάνδα για την “Γαλάζια Πατρίδα” και η απαίτηση να της επιστραφούν 18 ( ! ) ελληνικά νησιά.

* Η αυθαίρετη ανακήρυξη του τουρκολιβυκού μνημονίου.

* Η χρησιμοποίηση του μεταναστευτικού, για την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας (συνεχής άφιξη μεταναστών στα νησιά, γεγονότα Έβρου).

* Η απαίτηση για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου .

* Η μόνιμη διεκδίκηση της Δυτικής Θράκης

* Η ταυτόχρονη εμπλοκή της Τουρκίας με πολέμους σε τρεις χώρες (Ιράκ, Συρία, Λιβύη)

* Η ανακοίνωση σεισμικών ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στην περιοχή του Καστελλόριζου.

* Η προσπάθεια αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης

* Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, σε τζαμί ώστε να προβληθεί ως οριστική η μετατόπιση της Τουρκίας προς την θεοκρατία και να καθιερωθεί ως ηγέτιδα δύναμη προς στο Ισλάμ χειραγωγώντας τους μουσουλμάνους ανά την υφήλιο και κυρίως επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Μπροστά σε όλη αυτή την καταιγιστική τουρκική προκλητικότητα ποια είναι η απάντηση της Ελληνικής Κυβέρνησης?

Ειδικά στα νησιά που επί 5 χρόνια έχουν αποσταθεροποιηθεί εξαιτίας του μεταναστευτικού, ο κ. Μηταράκης παρουσίασε την λύση!

Δημοπρατεί με έπαθλο 132 (107+ΦΠΑ) εκατομμύρια ευρώ ( !!! ), στα νησιά της Σάμου, Λέρου και Κω τρία θηριώδη κέντρα μεταναστών.

Ουσιαστικά πριμοδοτεί την δημιουργία 3 γιγαντιαίων μουσουλμανικών πόλεων στα ακριτικά νησιά δεσμεύοντας χρήματα από τον ελληνικό προϋπολογισμό .

Όλοι αντιλαμβάνονται φυσικά τι σημαίνει η δημιουργία τέτοιων μόνιμων εγκαταστάσεων στα ακριτικά νησιά και πως θα χρησιμοποιήσει η Τουρκία αυτά τα προγεφυρώματα για τους σκοπούς της όταν χρειαστεί.

Ο Δήμαρχος της Κω αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στον κ. Μηταράκη εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του στον όλο σχεδιασμό. Χαρακτηρίζει ως προκλητικό γεγονός το να ξοδεύονται τεράστια ποσά για τέτοιες εγκαταστάσεις όταν η Κως αγωνιά για τα θέματα υγείας και στοχεύει στην κατασκευή νέου νοσοκομείου.

Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι η Κυβέρνηση είναι εντελώς αποστασιοποιημένη από τα γεγονότα τα οποία πλέον αφορούν στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας, ο δε υπουργός μεταναστευτικής κ. Μηταράκης έχει αποδείξει ότι προ πολλού έχει χάσει τον έλεγχο και ασχολείται μόνο για την πολιτική του επιβίωση με επικοινωνιακού τύπου προβολής (ανύπαρκτου) έργου παίζοντας με την δημιουργική αριθμητική. Άλλωστε η καθημερινή κατάσταση που υπάρχει στα νησιά δεν μπορεί να κρυφτεί, ούτε να ωραιοποιηθεί.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο, αν ο νεοσουλτάνος Ερντογάν σχεδίαζε την μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας, αν θα άλλαζε κάτι!

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)