Παρέμβαση Κάρμαντζη ζητούν οι Πρόεδροι των χωριών της Ιωνίας

Η ασυνεννοησία και αδυναμία συνεργασίας μεταξύ των αντιδημάρχων κ.κ. Γιάννη Ξενάκη, Γιώργου Κλιαμενάκη και Πάνου Αναγνώστου έχει σοβαρές επιπτώσεις στα χωριά και ιδιαίτερα στα χωριά του πρώην δήμου Ιωνίας.

Οι πρόεδροι των χωριών αδυνατούν να βρουν άκρη όταν απευθύνεται στον ένα αντιδήμαρχο επεμβαίνει ο άλλος, όταν ζητούν κάτι ο ένας αρνείται ο άλλος δέχεται και ο τρίτος ανατρέπει το υπάρχον σκηνικό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προγραμματίσουν τα του οίκου τους.

Οι φιλότιμες προσπάθειες του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Κλιαμενάκη προσκρούουν με την ανοχή και υποστήριξη του δημάρχου στην επιλογή του αντιδήμαρχου Τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιάννη Ξενάκη να προστρέχει κατά προτεραιότητα στα αιτήματα των Μαστιχοχωρίων αφήνοντας τα υπόλοιπα χωριά στο έλεος του Θεού.

Μην μπορώντας να συνεχίσουν άλλο σε αυτή τη λειτουργία και βρισκόμενοι μπροστά στο αδιέξοδο οι πρόεδροι των χωριών, Καλλιμασιάς, Καταρράκτη, Νενήτων, Βουνού, Φλατσίων, Κοινής, Θολοποταμίου, Παγίδας, Μέσα Διδύμας και Έξω Διδύμας, αφού συζήτησαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν κατέθεσαν στο Πρωτόκολλο του Δήμου επιστολή με την οποία ζητούν συνάντηση με τον δήμαρχο και την παρέμβαση του για να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να συνεννοηθούν οι αντιδήμαρχοι μεταξύ τους.

Αναλυτικά στην επιστολή οι πρόεδροι των χωριών αναφέρουν:

“Ύστερα από 10 μήνες άσκησης των καθηκόντων μας ως πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Ιωνίας, έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει πλήρης ασυνεννοησία μεταξύ του χωρικού μας αντιδήμαρχου κ. Γιώργου Κλιαμενάκη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Ξενάκη και του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Παναγιώτη Αναγνώστου.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να την πληρώνουν οι δημότες της Ιωνίας και να  πολίτες β΄ διαλογής, παρόλο που τα δημοτικά τέλη είναι ίδια για όλη τη Χίο.

Στην αρχή της θητείας σας εσείς ο ίδιος δώσατε εντολή να απευθυνόμαστε για τα προβλήματα μας στους χωρικούς μας αντιδημάρχους. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει καταστεί εφικτό ως σήμερα λόγω της αντιπαράθεσης των τριών ανδρών, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συσσωρεύονται. Σε ορισμένες κοινότητες δε, παρατηρείται το φαινόμενο να γίνονται έργα χωρίς την έγκριση  από τον εκάστοτε πρόεδρο και το τοπικό συμβούλιο”.

Σημειώνοντας ότι δεν έχουν καμιά αντιπολιτευτική διάθεση, αφού με καμιά άλλη δημοτική υπηρεσία δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, οι πρόεδροι των χωριών ζητούν από τον δήμαρχο να αναλάβει δράση και να λύσει το πρόβλημα με τους αντιδημάρχους του, δίνοντας και λύση στα χωριά της Ιωνίας.

“Μοναδικός μας στόχος η επίλυση των προβλημάτων των κοινοτήτων μας γι αυτό σας ζητάμε να πάρετε θέση για να επανέλθει η κανονικότητα” καταλήγουν οι πρόεδροι των χωριών αφήνοντας στα χέρια του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη… την σφυρίχτρα του διαιτητή!

Πηγή: astraparis.gr

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)