Πετρούνιας: Γύρισε Ελλάδα μετά την ακύρωση του τελικού στο Μπακού – θρίλερ με την πρόκριση στο Τόκιο

Το σενάριο που του δίνει την απ΄ευθείας πρόκριση στο Τόκιο και η αγωνία για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κοροναϊού.

Το ντόμινο των εξελίξεων και οι διαδοχικές αναβολές και ματαιώσεις εγχώριων και διεθνών αθλητικών διοργανώσεων δεν άφησε ανεπηρέαστο το πρόγραμμα των τελικών οργάνων του προ-Ολυμπιακού παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν.

Αναβολή και επιστροφή

Τελικά οι Αζέροι διοργανωτές ανακοίνωσαν την αναβολή των τελικών λόγω των μέτρων του κοροναϊού. Οι τελικοί επρόκειτο να διεξαχθούν σε δύο δόσεις, το πρωί του Σαββάτου (14/03) και της Κυριακής (15/03), με την συμμετοχή του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους και του Νίκου Ηλιόπουλου στο μονόζυγο, αντίστοιχα.

Ωστόσο, το βράδυ της Παρασκευής (13/03), λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του διήμερου προγράμματος των προκριματικών, η Ομοσπονδία Γυμναστικής του Αζερμπαϊτζάν αποφάσισε τη ματαίωση των τελικών, για λόγους προστασίας όλων των εμπλεκόμενων από τη διάδοση της νόσου του κορωνοϊού.

Το σενάριο της πρόκρισης

Αυτό που περιμένει πλέον ο Πετρούνιας είναι να επικυρωθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία η κατάταξη των προκριματικών ως τελική κατάταξη. Εφόσον συμβεί αυτό ο Πετρούνιας είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κι αυτό επειδή ο Κινέζος σπεσιαλίστας του πλαγίου ίππου αναμένεται να πάρει το εισιτήριο που δικαιούται η Κίνα και έτσι θα απελευθερωθεί η θέση των κρίκων για πρόκριση της Ελλάδας στο Τόκιο.

Βέβαια από εκεί και πέρα αρχίζει η συζήτηση για το εάν θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω του κοροναϊού.

Πηγή: www.ethnos.gr

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)