ΠΟΙΗΣΗ: Θοδωρής  Π. Μαντάς. Βήμα…μελαγχολικό – επιμέλεια Τασσώ Γαΐλα

Πειραματισμούς σε νέους τρόπους γραφής επιχειρεί ο ποιητής Θοδωρής Μαντάς που τολμά παρόλη την επιτυχία του στο κλασικό λυρικό –κυρίως- στυλ γραφής να αναζητά νέους δρόμους για την έκφραση των συναισθημάτων του και την ‘κατάθεση ψυχής’ μέσω των στοιχουργημάτων του.

Τίτλος:

Βήμα…μελαγχολικό

Ένα βήμα μοναξιάς, ένα βήμα θολής ματιάς μες στην ερημιά της νυχτιάς, μες στα βάθη της ψυχής όταν πια δεν έχεις λόγο να χαμογελάς, όταν δεν έχεις το βλέμμα του ωραίου της ομορφιάς, όταν σου λείπουν οι φωνές, τα χάδια και οι αγκαλιές όσων αγάπησες και έμαθες μαζί τους τη ζωή να χαίρεσαι και να γλεντάς.
Ένα βήμα στο κενό, ένα ταξίδι γκρίζο δίχως ορίζοντα δίχως ίσως και προορισμό,ένα τώρα μουντό, ένα αύριο λερό…ένα βήμα βαρύ μοναχικό’ απόψε με έκανε να σκεφτώ… λίγο τσιγάρο λίγο κρασί και μια λέξη μια πρόταση δίχως πνοή δίχως κάτι να θέλει πια να πει…
Ένα βήμα στο μελαγχολικό, ένα βήμα στο μοναχικό μονοπάτι της σιωπής και της φυγής που το καλοκαίρι και την άνοιξη ίσως πια πάλι δεν δεις…

Ποιητής: Θοδωρής Π. Μαντάς.

……………………………………………………………………….

Ο Θοδωρής Π. Μαντάς είναι καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και μόνιμος κάτοικος Χαλκίδας.  Ποιητής που βρίσκεται συνεχώς σε αναζήτηση νέων δρόμων στην ποίηση, ποίηση που την υπηρετεί πιστά σχεδόν από τα εφηβικά του χρόνια.Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πνευματική δουλειά του ποιητή Θ. Μαντά  θα  ‘ανακαλύψετε’ στο facebook και στον λογαριασμό του: Mantas Thodoris. Τον ευχαριστώ για την συμμετοχή του στη στήλη «Ποίηση».

Για την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)