Πιλάφι με Πεταλίδες από τον Chef μας Παναγιώτη Παπαδάκη

Πιλάφι με Πεταλίδες

Υλικά:
½ κιλό πεταλίδες
2 τριμμενες ντομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά καρότο ψιλοκομμένο
1 κ.σ κρίταμο ψιλοκομμένο (όχι τουρσί)
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ρύζι σκληρό (κίτρινο)
½ κρασοπότηρο λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ ζαχαρη μαύρη
1 κ.σ βουτηρο φρέσκο
1 φύλλο Δάφνη

Εκτέλεση:
Αφαιρούμε το κέλυφος από τις πεταλίδες. Τσιγαρίζουμε στο λάδι όλα τα χορταρικά, ώσπου να μαραθούν.

Ρίχνουμε τρία φλιτζάνια νερό, μαζί με τις τριμμένες ντομάτες τις πεταλίδες, το αλάτι και πιπέρι και την Δάφνη.

Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το λάδι και το λεμόνι, και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνέχεια, ώσπου να μισοβράσει το ρύζι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε όταν τραβήξει όλο το νερό.

Καθώς έχουμε βάλει το βούτυρο τελευταίο και ανακατεύουμε ελαφρά πριν το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία στους αναγνώστες μου.

CHEF : Panagiotis Papadakis

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)