Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την άνοδο του πληθωρισμού (video)


Οι επιπτώσεις που προκαλεί η ευρωπαϊκή κρίση και η άνοδος του πληθωρισμού πυροδοτούν την πολιτική αντιπαράθεση.

«Είναι πραγματικά πάρα πολύ υψηλός, είναι ο υψηλότερος πληθωρισμός, είναι βασικά ο υψηλότερος πληθωριστικός κύκλος εδώ και πολλές δεκαετίες για όλη την Ευρώπη, για αυτό οι κεντρικές τράπεζες ανεβάζουν τα επιτόκια, για αυτό οι κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα», ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρά πυρά, κάνοντας λόγο για το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού που γνώρισε η ελληνική πραγματικότητα από το 1993.


«Οι επιλογές του κ. Μητσοτάκη να καλύπτει την αισχροκέρδεια και να επιδοτεί τα ολιγοπωλιακά υπερκέρδη, σφραγίζουν τη βίαιη φτωχοποίηση των εργαζομένων και των νοικοκυριών, οδηγούν σε αδιέξοδο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών και ο Αλέξης Χαρίτσης, τομ. Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Η κυβέρνηση αντί να μειώσει τα υπερκέρδη των παραγωγών και των παρόχων ρεύματος δίνει επιδοτήσεις από τον προυπολογισμό που είναι λεφτά των φορολογουμένων», σημειώνει από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πρόσθεσε:

«Τα παίρνουν από τη μία τσέπη και τα βάζουν στην άλλη τσέπη. Όλος αυτός ο μηχανισμός δουλεύει για τους λίγους και αυτό που λέει η Νέα Δημοκρατία, είμαστε δίπλα στον πολίτη, είναι δίπλα στα συμφέροντα. Εμείς από την αρχή τι είπαμε; Πλαφόν στη λιανική»

«Στη Σύνοδο της Πράγας συμφωνήθηκε να αυξηθούν τα βάρη στους λαούς», επισημαίνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος στη συνέχεια αναφέρει:

«Σήμερα οι διαφωνίες των κυβερνήσεων για την ενιαία προμήθεια φυσικού αερίου και την επιβολή πλαφόν αφορούν την κατανομή ζημιών και κερδών των ομίλων κάθε κράτους.»

«Σήμερα, τώρα που μιλάμε είμαστε πρώτοι σε τιμή μονάδος 0,311 η κιλοβατόρα, πανευρωπαϊκά πρώτοι στην ακρίβεια», ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Πηγή: ertnews.gr