Πρόταση για την ημέρα του Πάσχα: Αρνάκι φούρνου με κρούστα γιαουρτιού από τον Executive Chef Παναγιώτη Παπαδάκη

Σήμερα λόγω των ημερών θα σας παρουσιάσουμε μια πρόταση για την ημέρα του Πάσχα από τον Executive Chef Παναγιώτη Παπαδάκη:

Αρνάκι φούρνου με κρούστα γιαουρτιού

Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια 3 μελιτζάνες, 5-6 κολοκυθάκια και 4 ντομάτες
Βάλτε τα σε ένα ταψί με 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ραντίστε τα με 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, αλατίστε και ψήστε τα στους 200ο C για 30 λεπτά.
Βάλτε τα ψημένα λαχανικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος (σχετικά βαθύ) και ρίξτε 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο αρνίσιο κρέας
Που έχουμε από βράσει και μαρινάρουμε από την προηγούμενη μέρα προσοχή όχι πολύ ψημένο ίσα ίσα να κρατάει στο πιρούνι αν το τρυπάμε…
Ανακατέψτε όλα τα υλικά προσθέτοντας 1 κουταλιά ξερά ανάμεικτα μυρωδικά (βασιλικό, θυμάρι, δεντρολίβανο και εστραγκόν).
Χτυπήστε σε ένα μπολ 3 φλιτζάνια γιαούρτι με 2 αβγά, 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπίπερο.
Σκεπάστε με το μείγμα αυτό τα λαχανικά με το κρέας και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και το σερβίρετε.

Τα απομεινάρια της Λαμπρής σε μία σαλάτα.. με εκπληκτικό ντρέσινγκ φτιαγμένο από ξινόγαλο και γύρη μέλισσας..
Αρνάκι, αυγουλάκια και ιδού μια πεντανόστιμη σαλάτα, ένα πραγματικά πλούσιο γεύμα!

Σαλάτα από αρνί Λαμπρής

250 gr. αρνί ψαχνό που περίσσεψε
1 μικρό μαρούλι σγουρό
100 gr. κασέρι
2 αυγά σφιχτά
2 πιπεριές
5 τεμάχια ντοματίνια (βελανιδιά)
2 Αγκινάρες μεγάλες
1 κρεμμύδι λευκό
2κ.σ άνηθο
1 μικρό αγγούρι
Φρέσκια ρίγανη 1 κ.σ
Φρέσκο θυμάρι 1 κ.σ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
> Για το Ντρέσινγκ
80 ml. ξινόγαλο
μουστάρδα απαλή.
1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
2κ.σ γύρη μέλισσας
Ελαιόλαδο 3κ.σ

Οδηγίες

Κόβουμε την πατάτα σε κύβους και τους βάζουμε να βράσουν για 8 λεπτά, σε αλατισμένο νερό.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε το μαρούλι.
Το ψιλοκόβουμε σε μια σαλατιέρα.
Κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα αυγά σε μικρές φέτες.
Κόβουμε το αρνάκι και το κασερι σε λεπτες φέτες.
Τοποθετουμε πάνω απο το μαρούλι, τους κύβους της πατάτας, τα αυγά, το αγγούρι, τις πιπεριές και το κασέρι.
Το ντρέσινγκ
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ εκτός την γύρη και περιχύνουμε την σαλάτα.
Προσθέτουμε πιπέρι και φύλλα φρέσκιας ρίγανης και από πάνω τελευταία την γύρη 🍯 μέλισσας.!

Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία!

ΚΑΛΉ ΑΝΆΣΤΑΣΗ

Executive Chef

Papadakis Panagiotis

Μέλος Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)