Πρωτοβουλία για τη Χίο: Δε θέλετε ή δεν μπορείτε;

“Τα θεμέλια μπήκαν. Η Χίος μπορεί πλέον να διεκδικήσει το κομμάτι της ανάμεσα στους εκλεκτούς τουριστικούς προορισμούς”. Όταν τελείωνα με αυτά τα λόγια πέρυσι την παρουσίαση του έργου μας στις παραλίες της Χίου, ενός έργου που είχε σαν αποτέλεσμα 15 γαλάζιες σημαίες το 2019 από τις 0 (!!!) του 2014 αλλά και τις πρώτες προσβάσιμες για όλους παραλίες στο νησί μας, δε μπορούσα να φανταστώ ότι μερικούς μήνες μετά, θα αντίκριζα αυτή την εικόνα. Σε μια περίοδο που οι τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις πλήττονται όσο ποτέ άλλοτε και προσπαθούν κυριολεκτικά να επιβιώσουν, αντί ο Δήμος να σταθεί αρωγός της προσπάθειάς τους, κινδυνεύει να οδηγήσει τις παραλίες μας, τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτές αλλά κυρίως τους πολίτες που τις χρησιμοποιούν σε μια κατάσταση πολλών ετών πίσω.

Ανύπαρκτες χορτοκοπές, ξεχειλισμένοι κάδοι, σκουπίδια διάσπαρτα, εξοπλισμός που δεν έχει ξεκινήσει καν να τοποθετείται, λιγότεροι χώροι στάθμευσης είναι οι πρώτες εικόνες που έχουμε από τις παραλίες μας και δυστυχώς φοβόμαστε ότι αυτό αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Δεν δόθηκε καν προτεραιότητα σε συμπολίτες μας, άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες, που θα ήθελαν να απολαύσουν το μπάνιο τους και να ευεργετηθούν από αυτό, αλλά δυστυχώς είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να αργήσουν πολύ να το κάνουν.

Η λειτουργία ενός Δήμου δεν είναι αγκαλιές, φιλιά και φωτογραφίες… Είναι σκληρή δουλειά και έγκαιρη προετοιμασία για όλες τις προγραμματισμένες ανάγκες των δημοτών αλλά και αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν.

Δε θέλετε ή δεν μπορείτε;

Παρακολουθήστε βίντεο ΕΔΩ

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)