Πρωτοβουλία για τη Χίο: Ζητά απαντήσεις για τα καταγγελόμενα από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Χίου

Στο θέμα της καταγγελίας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ σχετικά με τη μετακίνηση υπαλλήλου στην υπηρεσία καθαριότητας αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της Πρωτοβουλίας, ζητώντας απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση σημειώνει:

“Οι καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, θέτουν πολύ σοβαρά ζητήματα για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της Δ/σης καθαριότητας από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και ζητούν άμεσα απαντήσεις.

Εκτός από τα ζητήματα της ορθής διαχείρισης προς όφελος του έργου της υπηρεσίας, το πρωτοφανές και άκρως ανησυχητικό είναι ότι αναφέρονται απειλές και τιμωρητικές πρακτικές περασμένων δεκαετιών.

Η άσκηση του ελέγχου για την παραγωγικότητα της υπηρεσίας που είναι χρέος του Αντιδημάρχου δεν έχει καμία σχέση με προσωπικές απειλές, και εγκαθίδρυση “συστημάτων ημετέρων” που καταγγέλλονται.

Η καθημερινότητα του δημότη, η καθαριότητα των χώρων και η οικονομία στη διαχείριση των πόρων επιβάλλει σεβασμό στη λειτουργία της υπηρεσίας, βελτίωση, ορθή κατανομή του έργου και ασφαλώς σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού.

Καλούμε τον κο Αντιδήμαρχο να λειτουργήσει σύννομα, σύμφωνα με τον οργανισμό, παραγωγικά για τον δημότη, αλλά και με σεβασμό στην προσωπικότητα των εργαζομένων.”

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)