«Ροκανίζει» το χρόνο ο Μουτζούρης

Γράφει η Πέλλη Γιακουμή

Θα εξαντλήσει όλο το χρονικό περιθώριο που έχει στη διάθεσή του ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου για ν’ ανακοινώσει τις αποφάσεις όσον αφορά τον «ανασχηματισμό» στην Περιφερειακή αρχή, καθώς οι μέρες που ακολουθούν θα είναι ημέρες ατέλειωτων συζητήσεων και διαβουλεύσεων

Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η ανακοίνωση της συνεργασίας με την παράταξη του Παναγιώτη Χριστόφα, αλλά και το «άνοιγμα» σε μέλη της παράταξης Καλογήρου από τη Χίο, που έπεσε στο κενό.

Τα δυο αυτά γεγονότα έχουν ήδη ανοίξει «μέτωπα» και ο Περιφερειάρχης θα μετρήσει «αντιδράσεις», μέχρι να λάβει τις τελικές του αποφάσεις. Χθες ο κ. Μουτζούρης είχε συναντήσεις στην Αθήνα με κυβερνητικά και υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη της ΝΔ, καθώς έχουν εκφραστεί διαφωνίες από τοπικά στελέχη του κόμματος που δεν είδαν με καλό μάτι τη συνεργασία της Περιφερειακής αρχής με την παράταξη Χριστόφα.

Και από τη «δεξιά πτέρυγα» της παράταξης, όμως, υπήρχαν και υπάρχουν αντιρρήσεις. Το ραντεβού, χθες, στην Αθήνα θέλουν κάποιες πληροφορίες να κλείστηκε με παρέμβαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, μετά το αίτημα Χιωτών από το χώρο του κυβερνώντος κόμματος.

Συνεχίζονται οι κρούσεις…

Στο μεταξύ, συνεχίσθηκαν και χθες οι «κρούσεις» από πλευράς της Περιφερειακής αρχής σε στελέχη της παράταξης Καλογήρου παρά το συντεταγμένο «όχι» την περασμένη εβδομάδα από την πλευρά των τεσσάρων συμβούλων της παράταξης από τη Χίο.

Αυτή τη φορά η πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε στην Πόπη Πρωτογεράκη – Γόμου, η οποία, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν σε παρόμοια πρόταση, αρνήθηκε τη συνεργασία. Είναι προφανές ότι η παράταξη της Περιφερειακής αρχής επιδιώκει να ισορροπήσει ανάμεσα στη δεξιά πτέρυγα – που εκπροσωπεί πρώτα και κύρια ο ίδιος ο Περιφερειάρχης – και τα στελέχη της από την κεντρώα πλευρά.

Η προσχώρηση μελών της παράταξης Καλογήρου, που είναι και κομματικά στελέχη της ΝΔ, στην περιφερειακή αρχή, θα «εξιλέωνε» τον Πρύτανη για τη συνεργασία με την παράταξη ΚΙΝ.ΑΛ. και θα έδινε και τον πρώτο λόγο στην παράταξη της ΝΔ.

Από την άλλη όμως αποφεύγει πεισματικά την απευθείας προσέγγιση με την ίδια την επικεφαλής της παράταξης, την πρώην Περιφερειάρχη και οι «κρούσεις» σε μεμονωμένα μέλη το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ενισχύουν την άρνηση.

Αυτό που φαίνεται ότι θα συμβεί, τελικά, είναι ότι η Περιφερειακή αρχή θα προχωρήσει μόνο με την παράταξη Χριστόφα στο δεύτερο έτος της θητείας της.

Ένα άλλο ζήτημα που συζητιέται έντονα και θα καθορίσει σε ένα βαθμό τις εξελίξεις είναι αν θα ξεπεραστεί η κρίση στις σχέσεις με το Γεωγραφικό Αντιπεριφερειάρχη, Άρη Χατζηκομνηνό ή αν θα είναι ο μόνος τελικά που θα δει, είτε τις αρμοδιότητές του να «ψαλιδίζονται» ή την πόρτα της εξόδου από την παράταξη της Περιφερειακής αρχής. Κάτι τέτοιο φάνταζε αδιανόητο πριν ένα χρόνο κι όμως τις τελευταίες ημέρες οι πληροφορίες θέλουν το κλίμα να έχει βαρύνει ακόμη περισσότερο.

Σε όλες τις άλλες θέσεις, δεν θα υπάρξουν αλλαγές, ενώ μένει να ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τις θέσεις που θα καταλάβουν οι σύμβουλοι της παράταξης Χριστόφα.

Πηγή: nealesvou.gr

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)