ΣΑΛΆΤΑ ΚΙΝΌΑ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΊΝΙ ΧΊΟΥ ΑΒΟΚΆΝΤΟ ΚΑΙ ΜΑΓΚΟ από το CHEF μας Παναγιώτη Παπαδάκη

ΣΑΛΆΤΑ ΚΙΝΌΑ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΊΝΙ ΧΊΟΥ ΑΒΟΚΆΝΤΟ ΚΑΙ ΜΑΓΚΟ
Για τη σαλάτα θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι του τσαγιού κινόα
1 φλιτζάνι φρέσκα λαχανικά – σπανάκι, ρόκα
1 καρότο τριμμένο
1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
2 μικρά μανταρίνια, καθαρισμένα χωρίς κουκούτσια και φλούδες
½ πράσινο φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
1/2 αβοκάντο 🥑 σε καρέ κομμάτια
1/5 Μαγκο σε κομματάκια
1 κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό
1 κ. σούπας φρέσκο κόλλιανδρο
½ φλιτζάνι χοντροκομμένα ανάλατα αμύγδαλα
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι
Για το ντρέσινγκ θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κ. σούπας επάλειμμα πορτοκαλιού με γκότζι-μπέρι και αστεροειδή γλυκάνισο.
Εκτέλεση:
Ξεπλένετε καλά την κινόα, σουρώνετε και τη βράζετε σε νερό (μπορείτε να έχετε προσθέσει ζωμό κοτόπουλου για έξτρα γεύση) σε αναλογία 1:2 για περίπου 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί, σουρώνετε στο τέλος του μαγειρέματος (μην την αφήσετε να σας λασπώσει).
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα λαχανικά, το κρεμμύδι φρέσκο το ρόδι, το μανταρίνια και τα αμύγδαλα.
Προσθέτετε την κινόα (αφήστε τη 10 λεπτά να κρυώσει πριν την ρίξετε στα υπόλοιπα λαχανικά) με τελευταίο το αβοκάντο και το μαγκο ανεκατεψτε ελαφρά με ένα κουτάλι της σούπας.
Προσθέστε το ντρέσινγκ
Απολαύστε ένα εξαιρετικό γεύμα.
Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη συνταγή σας με κομμάτια ψητό κοτόπουλο ή τριμμένο κατσικίσιο τυρί Χίου με μαύρο σουσάμι.
Καλή επιτυχία σε όλους τους φίλους μου
Papadakis Panagiotis ex. chef

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)