Σαλάτα με βασιλικό καβούρι από τον Executive Chef Παναγιώτη Παπαδάκη

Μετά το φαγητό των ημερών του Πάσχα λίγη αποτοξίνωση  με σαλάτα!

Σαλάτα με βασιλικό καβούρι

Υλικά:

130 γρ βασιλικό καβούρι

50ml βινεγκρέτ με γκρέιπφρουτ

20 γρ αβοκάντο 20 γρ μάνγκο τσατνεϊ καραμελωμένο

20 γρ αγγούρι

60 γρ σαλάτα μεσκλάν Για τη βινεγκρέτ γκρέιπφρουτ

500ml χυμό ροζ γκρέιπφρουτ

200ml χυμό λάιμ

50ml μέλι

400ml ηλιέλαιο

Από 1 κ.τ.γλ (2 γρ) αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ψήνουμε το βασιλικό καβούρι στη σχάρα και μετά το καθαρίζουμε με ένα ψαλίδι και κρατάμε μόνο την ψίχα.

Κόβουμε σε καρέ ίδιου μεγέθους το αβοκάντο, και το αγγούρι.

Και τελευταίο το τσατνεϊ μαγκου αφού έχει κρυώσει καλύτερα να το έχουμε κάνει μια μέρα πιο πριν να είναι καραμελωμένο.

Σε ένα πιάτο βαθύ στήνουμε το αβοκάντο, το μάνγκο και το αγγούρι και επάνω τοποθετούμε το καθαρισμένο καβούρι.

Προσθέτουμε τη σαλάτα, την οποία έχουμε μαρινάρει προηγουμένως με τη βινεγκρέτ και ραντίζουμε λάδι κόλιανδρου.

Αναμειγνύουμε τους χυμούς του γκρέιπφρουτ και του λάιμ με το μέλι και προσθέτουμε το ηλιέλαιο σταδιακά (σαν κορδόνι).

Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Papadakis Panagiotis

Executive Chef

Μέλος Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)