Σοφία Ζαχαράκη: Από το σπίτι ή από το σχολείο χωρίς υποχρεωτικότητα η εξ αποστάσεως διδασκαλία για τον εκπαιδευτικό

Σταδιακά θα ξεκινήσει η εξ αποστάσεως διδασκαλία όπως δήλωσε σήμερα από την τηλεόραση της ΕΡΤ η Υφυπουργός Παιδείας.
Η ίδια απαντώντας στο ερώτημα αν θα πρέπει ο εκπαιδευτικός να πηγαίνει σχολείο δήλωσε ότι δεν είναι υποχρεωτικό:»Εμείς δίνουμε επιλογές.
Είπαμε ότι αυτό το πράγμα δεν είναι υποχρεωτικό. Μπορεί κάποιος αν ήθελε να χρησιμοποιήσει το σχολείο ή και από το σπίτι. Αυτό δίνεται ως επιλογή για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά κυρίως της 3ης Λυκείου».
Όσον αφορά το χρόνο γενίκευσης της εξ αποστάσεως διδασκαλίας η κα Ζαχαράκη ανέφερε:
Δίνουμε αυτή την επιλογή προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα. Είναι σημαντικό να μετατρέψουμε αυτή την πρόκληση σε ευκαιρία. Αυτός ο οδικός χάρτης μας δείχνει ότι επειδή πρέπει να γίνει μια σωστή προετοιμασία μας πηγαίνει σε επιλογή περιοχών.
Ήδη μια ειδική ομάδα στο Υπουργείο Παιδείας κάνει μια πολύ καλή ανάλυση των δεδομένων και του αριθμού των μαθητών της Γ Λυκείου και των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που πρέπει να έχει κάθε περιοχή ώστε να βάλουμε μια προτεραιότητα και σίγα σιγά να ξετυλίγεται για το εύρος της επικράτειας ώστε οι μαθητές της Γ Λυκείου να έχουν και τη δυνατότητα μέσω του διαδικτύου¨.

Σε νέο ερώτημα σχετικά με το χώρο από τον οποίο θα κάνουν μάθημα οι εκπαιδευτικοί η Υφυπουργός επανέλαβε: Προφανέστατα αυτό γίνεται και από το σπίτι. Και επαναλαμβάνω δεν υπάρχει σε αυτό υποχρεωτικότητα.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)