Στις σπάνιες ψυχές, με τα πολύτιμα χαρίσματα .. Γράφει η Αναστασία Κατσικογιάννη-Μπάστα

Άνθρωποι που δεν κοιμούνται χωρίς να σας πουν καληνύχτα… που δεν ξεκινούν την μέρα τους αν δεν σας πουν καλημέρα.

Άνθρωποι που αρπάζουν κάθε ευκαιρία να σας δουν… που φτιάχνουν χώρο και χρόνο με σκοπό να σας δουν. Άνθρωποι που κρατούν την φλόγα της επαφής αναμμένη, γιατί η ψυχολογική απόσταση είναι η χειρότερη και ψυχραίνει τους ανθρώπους.

Άνθρωποι που κάνουν θυσίες, ρισκάρουν και δοκιμάζουν… αλλά ξέρουν να σέβονται, να κατανοούν και να αποδέχονται.

Άνθρωποι ευαίσθητοι, υπομονετικοί με ζεστή ψυχή…με μια αγκαλιά , με ένα τρυφερό χάδι που χαλαρώνει και με ένα πλατύ χαμόγελο που εκπέμπει αισιοδοξία και θετική ενέργεια.

Άνθρωποι , που το μεγαλείο της καρδιάς τους ξεχειλίζει από αγάπη, που τρέχει σαν επιβλητικός χείμαρρος που αγκαλιάζει όλο τον κόσμο που τις γνωρίζει. Άνθρωποι… που συνεχίζουν αδιάκοπα να σας αποδεικνύουν την αγάπη και την εκτίμηση που σας έχουν.

Άνθρωποι που δεν θεωρούν τίποτα δεδομένο και που σας κάνουν να νιώθετε σημαντικοί. Άνθρωποι μαχητές που ξέρουν πως να δίνουν, και να αγαπούν, χωρίς να πνίγουν ή να πιέζουν.

Άνθρωποι που ξέρουν την αίσθηση που αφήνει η απώλεια, ο πόνος, η προδοσία, το ψέμα, η απόγνωση και δε θα ήθελαν ποτέ να γίνουν αιτία για κάτι από αυτά.

Άνθρωποι γενναιόδωροι που προσφέρουν απλόχερα ότι έχουν, υλικά και πνευματικά αγαθά, που δεν φοβούνται μήπως χάσουν ή μείνουν μόνοι.

Άνθρωποι περήφανοι. Άνθρωποι που οι ψυχές τους ποτίστηκαν με δάκρυα ήλιου ή φεγγαριού και δε θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν… μέσα από φωτογραφίες και αναμνήσεις.

Άνθρωποι σπάνιοι και ευλογημένοι… Άνθρωποι με πολύτιμη, αθώα και καθαρή ψυχή…

Οι ευαίσθητες ψυχές κρύβουν ένα μεγαλείο καρδιάς. Διψούν για ζωή, ονειρεύονται και συνεχίζουν να προσφέρουν απλόχερα το θησαυρό της αγάπης τους.

Σας αγαπώ.

(Αφιερωμένο σε έναν ευαίσθητο άνθρωπο… που με ενέπνευσε ..).

Αναστασία Κατσικογιάννη-Μπάστα.

Συγγραφέας-ποιήτρια

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)