Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. Ναυτική εκπαίδευση και σύνδεση Χίου – Θεσσαλονίκης τέθηκαν στον Υπουργό Ναυτιλίας

    

Τα ζητήματα ναυτικής εκπαίδευσης και της σύνδεσης της Χίου με τη Θεσσαλονίκη τέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Γιάννη Πλακιωτάκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Χίο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Π. Μπουγδάνος έθεσε τα θέματα επέκτασης και βελτίωσης των κτηριακών υποδομών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Χίου και Οινουσσών ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες και τη μεγάλη ζήτηση που εμφανίζει η ναυτική εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. Επίσης έθεσε το θέμα της στελέχωσης των Ακαδημιών με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, αίτημα που συνδέεται με την αναβάθμιση των σπουδών. Η ναυτική εκπαίδευση είναι σημαντικός πυλώνας της φυσιογνωμίας αλλά και της αναπτυξιακής προοπτικής των νησιών μας.

Επιπρόσθετα ο κ. Μπουγδάνος αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης Χίου – Θεσσαλονίκης, ουσιαστικό παράγοντα για την άρση της απομόνωσης των νησιών, την εξυπηρέτηση των αναγκών του εμπορίου και την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού από τη Βόρειο Ελλάδα. Από την πλευρά του ο Υπουργός Ναυτιλίας αποδέχθηκε το εύλογο του αιτήματος και δεσμεύθηκε να προωθήσει την ενεργοποίηση της σύνδεσης της Χίου με τη Θεσσαλονίκη το προσεχές χρονικό διάστημα.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Αφήστε μια απάντηση