Συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Πραγματοποιήθηκε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση και στα 12 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης υπενθύμισα στο σώμα ότι τα χρήματα της δεύτερης τακτικής δόσεις με προηγούμενη απόφαση μας από τις 6/5/2020 δεσμεύονται για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης όπως ορίζει η απόφαση του υπουργείου.
Υπενθύμισα δε ότι σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της έκτακτης επιχορήγησης της επιτροπής μας με ανάλογο χρηματικό ποσό για την κάλυψη εκτάκτων δαπανών από το δήμο Χίου είχε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να παρθεί καμία απόφαση αντιθέτως τότε ο αντιδήμαρχος Παιδείας αλλά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θεώρησαν ότι στο αποθεματικό της επιτροπής υπάρχουν χρήματα πού αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μία απόφαση της επιτροπής μας για το σκοπό αυτό παρότρυναν την επιτροπή να πράξει αναλόγως.
Στη συνέχεια πρότεινα την εκταμίευση από το αποθεματικό μας του ισόποσου της δεύτερης τακτικής δόσης και την έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών μονάδων του δήμου Χίου με ανάλογη κατανομή με αυτήν της Β τακτικής δόσης για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών αλλά και την συμπληρωματική αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης όπου αυτό απαιτείται.

Αφού η πρότασή μου αυτή συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο και πάνω σε αυτήν τοποθετήθηκαν αρκετά μέλη όταν θέλησα να την φέρω σε ψήφιση το προεδρείο αρνήθηκε να φέρει το θέμα προς ψήφιση χωρίς αιτιολογία. Έτσι για άλλη μία φορά δεν πάρθηκε απόφαση για έκτακτη επιχορήγηση των σχολίων. Αναμένουμε την ένταξη του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο.

Άλλο θέμα προς ενημέρωση που συζητήθηκε είναι ότι, ως σήμερα δεν έχει εκταμιευθεί ούτε το ποσό της Ά τακτικής δόσης έτσι λοιπόν τα σχολεία έχουν να λάβουν χρηματοδότηση από τα μέσα Δεκεμβρίου.Το λόγο δεν γνωρίζει κανείς που αυτή η εκταμίευση δεν έχει προχωρήσει.

Ακόμα ως σήμερα το έργο για την υλοποίηση των σχολικών βιβλιοθηκών είναι ακόμα στον αέρα με μεγάλο κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα καθόσον 13 σχόλια δεν έχουν καταθέσει ισολογισμούς στην σχολική επιτροπή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσουν οι εργασίες για την υλοποίηση των σχολικών βιβλιοθηκών. Και σε αυτό το θέμα κανείς δεν γνωρίζει ποιος έχει την ευθύνη για αυτή την καθυστέρηση.

Τελευταία ενημέρωση είναι ότι παραιτείται η πρόεδρος σχολικής επιτροπής και αύριο το δημοτικό συμβούλιο έχει θέμα στην ημερήσια διάταξη του την αντικατάσταση της.

Ένα θέμα προ ημερησίας διατάξεως ήταν το αίτημα του σχολείου Συκιάδας – Λαγκάδας για τον ελαιοχρωματισμό του σχολείου, έργο κόστους με ΦΠΑ 4.200 ευρώ είναι μία συζήτηση για την ανάγκη και τους λόγους που κάνουν επιτακτική την πραγματοποίηση του έργου καθώς και ότι η κοινωφελή θα καθυστερήσει πολύ και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα προσληφθούν υπάλληλοι έτσι αποφασίστηκε η έγκριση της εργασίας και η προσπάθεια το κόστος των υλικών να καλυφθεί από τεχνική υπηρεσία αν δεν μπορεί τεχνική υπηρεσία να εγκρίνει την αγορά των υλικών τότε θα εγκριθεί όλο το ποσό από την επιτροπή μας.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)