Τα τέσσερα έργα που προτάσσει η νέα Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη

Σημαντικά ερωτηματικά για τη δημοτική αρχή Βουρνού, δημιουργεί η αποκάλυψη του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής ότι από τα 8,5 εκ. ευρώ που αντιστοιχούσαν συνολικά για τη Χίο για την ένταξη μελετών, το διαθέσιμο ποσό είναι μόλις 770.000 ευρώ για τον Δήμο Χίου.

«Θέλω για να υπάρχει και πλήρης γνώση του Σώματος, να δούμε που βρίσκεται ο πήχης σήμερα σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Αιφνιδιαστικά ο πήχης σε ότι αφορά στο οικονομικό σκέλος κατέβηκε απότομα. Και το λέω αυτό διότι στη συνάντηση που είχαμε με τη Διαχειριστική Αρχή Βορείου Αιγαίου, ενώ οι προσδοκίες που υπήρχαν για κατάρτιση μελετών ήταν της τάξεως των 10 εκ. ευρώ τελικά για τον Δήμο Χίου το ποσό των μελετών είναι μόλις 770.000 ευρώ», ανέφερε.

Τα 4 έργα που προτάσσει η νέα Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη είναι:

Αποφάσισε από τον κατάλογο των 25 μελετών που είχε παρουσιάσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, να προτάξει μόλις 4, τις οποίες θεωρεί πιο σημαντικές από όλες.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοινώθηκε ότι τελικά ο Δήμος με 770.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσει μελέτες για τα εξής έργα:

  • Η χρηματοδότηση μελέτης για το ενιαίο παραλιακό μέτωπο από τη Δασκαλόπετρα μέχρι το Κοντάρι, ύψους 390.000 ευρώ.
  • Η μελέτη δημιουργίας Κέντρου Νεότητας του Δήμου Χίου στο ακίνητο Μπελλέ επί της οδού Λιβανού με 90.000 ευρώ.
  • Η χρηματοδότηση μελέτης για το Ειδικό Σχολείο με 160.000 ευρώ.
  • Η χρηματοδότηση μελέτης για την επέκταση του 1ου ΕΠΑ.Λ. με 120.000 ευρώ.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Αφήστε μια απάντηση