Τάρτα από κεράσια (από τα Καμπιά της Χίου) από τον Chef μας Παναγιώτη Παπαδάκη

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
190 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
60 γρ. αμύγδαλο λευκό σκόνη.

Για τη γέμιση:

2 αυγά
100 γρ. βούτυρο ελαφρώς μαλακωμένο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
10 γρ. ρούμι μαύρο
10 γρ. κορν Φλάουρ
κεράσια χωρίς κουκούτσια
30 γρ. αμύγδαλο φιλέ
λίγη ζἀχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σ’ ένα σκεύος και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε μια φόρμα τάρτας 22-25 εκ. διάμετρο και 2 εκ. ύψος. Τοποθετούμε μέσα σ’αυτή μια λαδόκολλα φούρνου και στο εσωτερικό της λαδόκολλας βάζουμε ρύζι μέχρι την επιφάνεια της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε με προσοχή την λαδόκολλα μαζί με το ρύζι και ψήνουμε την τάρτα μόνη της για άλλα 10 λεπτά.
Για τη γέμιση, ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το αμύγδαλο. Προσθέτουμε το αυγό και το βούτυρο. Στο τέλος ρίχνουμε το κορν Φλάουρ και το ρούμι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε την κρέμα για 1 ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε την γέμιση από το ψυγείο και γεμίζουμε την μισοψημένη τάρτα μέχρι τη μέση και καλύπτουμε από πάνω με κεράσια. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου. Καλή επιτυχία σε όλους τους φίλους και μέλη τής ομάδας μου.

CHEF : Panagiotis Papadakis

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)