Τάρτα Γιαουρτιού με μπισκότα και Ανανά

Τάρτα Γιαουρτιού με μπισκότα (ΠΤΙ-ΜΠΕΡ)  και Ανανά

της Μαριάνθης Τ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ

  • 1 πακέτο μπισκότα των 225g  π.χ. ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 100g αγελαδινό βούτυρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 500g γιαούρτι στραγγιστό χαμηλό σε λιπαρά
  • 200g τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • 1 μικρή κονσέρβα ανανά ή ένας φρέσκος
  • 500g ψιλοκομμένο αμύγδαλο (φιλέ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Σε ένα βαθύ μπωλ ανακατεύουμε τα μπισκότα (ΠΤΙ-ΜΠΕΡ) με τη ζάχαρη άχνη και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μετά τα στρώνουμε σε μια ταρτιέρα ή σε ταψάκι που έχουν στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  2. Πιέζουμε καλά το μίγμα με τα χέρια μας μέσα στο σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  3. Σε ένα μπώλ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και τα ανακατεύουμε καλά.
  4. Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και ρίχνουμε την κρέμα με ακανόνιστες κουταλιές μέχρι να σκεπάσουμε όλη την τάρτα.
  5. Γαρνίρουμε με φέτες ανανά και με αμύγδαλο και σερβίρουμε.

 

 

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)