Τις προτάσεις της Συμμαχίας Αξιών για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων κατέθεσε ο Γ. Αμέντας στην Σχολικής Επιτροπή Παιδείας

Τις προτάσεις του σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των σχολείων κατέθεσε ο Γιώργος Αμέντας κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Ενιαίας Επιτροπής Παιδείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα 22/9/2020, οι οποίες εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. και με ομόφωνη απόφαση θα διαβιβαστούν στην ΔΕΠ ως αρμόδια επιτροπή για την υλοποίηση τους.

Εκ μέρους της πρωτοβάθμιας επιτροπής Παιδείας εξουσιοδοτήθηκε ο κ. Αμέντας όπως παραστεί στην συνεδρίαση της ΔΕΠ την Πέμπτη.

Οι προτάσεις:

Πρώτον, να οργανωθούν σεμινάρια από την επιτροπή σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Χίου, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον ΕΟΔΥ και τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου σε εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, καθώς και σε μαθητές όλων των σχολικών μονάδων του δήμου μας. Στόχος, η ενημέρωση προκειμένου να γνωρίζουν όλοι τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού εντός του σχολείου ή εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος ενός μαθητή ή εκπαιδευτικού. Έτσι θα εμπεδωθεί πλήρως το πρωτόκολλο ενεργειών που έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Δεύτερον, η τοποθέτηση πλεξιγκλάς στα θρανία των σχολικών μας μονάδων, έτσι ώστε να περιοριστεί η επαφή των μαθητών οι οποίοι κάθονται δύο-δύο στα θρανία, δεδομένου ότι το Υπουργείο Παιδείας, αν και είχε τον απαραίτητο χρόνο δεν προέβη στις κατάλληλες ενέργειες όπως η πρόσληψη εκπαιδευτικών και οι δεκαπέντε μαθητές ανά τάξη.

Τρίτον, η λήψη απόφασης οδηγού για όλα τα σχολεία του δήμου μας για την παραχώρηση χώρων εξωτερικών ή εσωτερικών για την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων, τακτικών ή έκτακτων, καθώς και την διενέργεια εκλογών των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των οικείων σχολικών μονάδων με ταυτόχρονη δέσμευση μας για την άμεση αποστολή συνεργείου για απολύμανση μετά την χρήση του χώρου.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)