Το Εργατικό Κέντρο Χίου με αίτημα του προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ζητά να διατηρηθεί μόνιμα ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά

Το Εργατικό Κέντρο Χίου ζητά με επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στη Χίο, Συγκεκριμένα η  επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το ειδικό φορολογικό καθεστώς στο νησί μας έχει θεσμοθετηθεί προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αρνητικοί παράγοντες της νησιωτικότητάς μας και ιδιαίτερα το αυξημένο κόστος διαβίωσης, μεταφοράς και δραστηριοποίησης που αντιμετωπίζουμε.

Θεωρούμε δεδομένη τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στο νησί μας και επιπλέον το μόνιμο χαρακτήρα του χωρίς να υπάρχει σύνδεσή του με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα έχοντας παρατάσεις εξαμήνου.

Ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή που όλοι μας βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη μόνιμης διατήρησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ. Προτείνουμε δε, να εφαρμοστεί μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που τόσο έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στο νησί μας δε μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια συνήθης ευνοϊκή ή χαριστική ρύθμιση. Είναι ένα ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στις ιδιαιτερότητες που έχει το νησί μας και ο νησιωτικός χώρος γενικότερα.

Είμαστε σε αναμονή των ενεργειών σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.»

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)