ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΟΜ – ΕΙΤΑΙ! – του Νίκου Γεωργούλη

Παρενέργειες της καραντίνας: έκατσα και παρακολούθησα τις επιτρεπόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις παράπλευρες αποκαλύψεις αυτού. Αποτέλεσμα; Δεν είμαι σε θέση να υπολογίσω πόσες νέες δομές φάγαμε στην πλάτη χωρίς να το καταλάβουμε.

Ας τα πάρουμε απ’ την αρχή.

• Αποκαλύφθηκε ότι στις 19/02/2020 το Υπουργείο Μετανάστευσης, δια της Υπηρεσίας Ασύλου, διενήργησε Δημόσιο Μειοδοτικό Διαγωνισμό μίσθωσης ακινήτου στη Χίο για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της Υπηρεσίας. Για την αιτούμενη ωφέλιμη επιφάνεια των 940,50 τ.μ. (με δυνατότητα απόκλισης ± 20%) ορίζονταν ανώτατο μηνιαίο μίσθωμα 8.000 ευρώ. Με ένα τέτοιο ποσό νοικιάζεις πια τη μισή Προκυμαία, αλλά ας το παρακάμψουμε, άλλωστε η ηγεσία του Υπουργείου εγγυάται την προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος κι εμείς ήδη το νοιώθουμε. Ο διαγωνισμός έληξε στις 17 Μαρτίου και έκτοτε δεν έχει βρεθεί κανείς να μας ενημερώσει για την τύχη του.

• Αρχές Απριλίου η μια μετά την άλλη οι Υπηρεσίες του κράτους ζητούν από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης των νησιών να υποδείξουν χώρο δημιουργίας δομής «καραντίνας». Το ακούει τυχαία ένας ενδιαφερόμενος και καταθέτει την πρόταση του. Το παίρνει το αυτί άλλων δυο, καταθέτουν κι εκείνοι. Οι αρμόδιοι παθαίνουν γλωσσοδέτη. Κανείς δεν θίγει τίνος είναι οι προσφερθείσες ιδιοκτησίες, σε ποιες περιοχές βρίσκονται, ποιος θα τις αξιολογήσει, σε ποιες τιμές προσφέρθηκαν.

• Στις 7 Απριλίου ο υπουργός, σε τηλεδιάσκεψη με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, ενημερώνει ότι αμέσως μετά τη λήξη της καραντίνας η δομή που θα την υπηρετεί θα μετατραπεί σε κτίριο διοικητικών υπηρεσιών του Ασύλου.

• Στις 8 Απριλίου, ο ίδιος υπουργός βεβαιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η δομή καραντίνας θα κλείσει με τη λήξη του υγειονομικού συναγερμού. Δεν θα παραχωρηθεί στο Άσυλο.
Δεδομένου πως, υποθέτω ελέω καραντίνας, έχω απολέσει μέρος της λογικής μου, υπάρχει κάποιος δημοτικός σύμβουλος να μου εξηγήσει τελικώς πόσες νέες δομές έχουμε φάει στην πλάτη, που και με ποια διάρκεια; Πάσα διαφωτιστική πρωτοβουλία αποδεκτή.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)