Το Project MUSICA στις Οινούσσες φιλοδοξεί να δώσει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα και πόσιμο νερό

“Σε πανηγυρικό κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων του νησιού ενημερωθήκαμε το πρωί από τους δημιουργούς και εταίρους του project MUSICA, τον Δρ. Gordon Dalton, τον καθ. Νικητάκο και τον καθ. Θεόδ. Λίλα (Παν/μιο Αιγαίου), τον κ. Κώστα Κομνηνό (ΔΑΦΝΗ) για το σκεπτικό, τη σύλληψη της ιδέας, τη στοχοθεσία και τον προγραμματισμό υλοποίησης της σημαντικής μοναδικής ευρωπαϊκής πρότασης παραγωγής καθαρής ενέργειας, που θα εγκατασταθεί στο νησί μας.

Το έργο χρηματοδοτείται με 9 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει πρότυπο ταυτόχρονης αξιοποίησης της κυματικής, αιολικής και ηλιακής ενέργειας, που θα μας δίδει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα και πόσιμο νερό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε σε όλους όσοι συμμετέχουν στο μοναδικό και σπάνιο αυτό εγχείρημα, που φέρνει τις Οινούσσες στο προσκήνιο της επιστημονικής έρευνας και της τεχνικής πρωτοπορίας. Είμαστε περήφανοι, που η Δημοτική μας Αρχή στηρίζει, εμψυχώνει και εργάζεται με τόσους σημαντικούς επιστήμονες από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και φορείς.

Η πρώτη δημόσια παρουσίαση στους κατοίκους της Αιγνούσας θ’ αποτελεί μια ιστορική ημέρα για το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης.

Κι αυτό σήμερα συνέβη στο νησί μας!  ”  όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Οινουσσών Γεώργιος Δανιήλ.

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)