TΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΗΚΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ!

γράφει ο Νίκος Γεωργούλης 

Ως τώρα είχαμε πισθάγκωνα δεμένα χέρια. Η οικονομική μητριά μας δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της. Καμία μετακίνηση μεταναστευτικών πληθυσμών από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, απαιτούσε η Ευρώπη. Αραιά και που στον ορίζοντα ξεπετάγονταν ως σύμμαχοι διεθνείς οργανισμοί, από εκείνους τους διακοσμητικούς για τους δυνατούς του κόσμου.

Πειθήνιο όργανο των κατευθύνσεων των άνωθεν εντολέων ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής λησμόνησε ποιοι είναι οι πραγματικά άμεσοι εντολείς του και με διαφορετική ανά ημέρα πιρουέτα επιχειρεί να πείσει πως η αιτία των δεινών είναι η ξεροκεφαλιά μας και η αδυναμία μας να αντιληφθούμε πως μόνο εκείνος βλέπει απ’ τα ρεαλιστικά κιάλια του τη λύση.

Τις τελευταίες μέρες δεν πιάνεται… Του φταίει η Συντονιστική, τα βάζει με την Παγχιακή, καρφώνει τους ασυνείδητους αυτοδιοικητικούς, όσους δεν του κάνουν σιγόντο. Μοναδικό μέλημα του η ενημέρωση του πολιτικού ακροατηρίου του για τις σχεδόν ωριαίες εμφανίσεις και ακροάσεις του σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα.

Στο «εσωτερικό του μέτωπο» η κατάσταση σταδιακά εξομαλύνεται. Εκατονταμελής ομάδα θαυμαστών του στο διαδίκτυο λαμβάνει διαρκώς εντολές υπεράσπισης του στα κοινωνικά δίκτυα. Από το ένα διαδικτυακό Μέσο του νησιού έχει εξασφαλίσει πως μια στις δυο ειδήσεις του αφορούν την αφεντιά του και το άλλο ζαχαρώνει εκ νέου την εκμίσθωση ακινήτου ιδιοκτησίας του για να τεθεί σε εφαρμογή ο ακίνδυνος σχεδιασμός του υπουργού μας. Το ύψος του ενοικίου το υποθέτω. Στο επίπεδο της αγοράς…

Κάπου εδώ η μητριά Ευρώπη αρχίζει να του χαλάει τη … σούπα. Προ ημερών αποκαλύπτεται πως, αξιολογώντας την απειλή του κορονοϊου ως υπέρτερη της μεταναστευτικής, ζητά η ίδια την αποφόρτιση των υπερδομών στα νησιά. Εδώ και τώρα.

Έρχεται μάλιστα και ο χαρακτηρισθείς ως «αρχιτέκτονας» της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας, Γκέραλντ Κνάους, αυτής ντε της δεσμευτικής για μας, να ζητά δημόσια την άμεση αποσυμφόρηση Μόριας και ΒΙΑΛ. «Δεν είναι μόνον για το καλό των προσφύγων αλλά και της Ελλάδας και της ΕΕ εν γένει», ισχυρίζεται στη Deutsche Welle.

Πως εκμεταλλεύεται το νέο περιβάλλον ο αρμόδιος υπουργός και συνάμα βουλευτής Χίου, για να μην το ξεχνάμε; Ετοιμάζεται να καταγγείλει δημόσια τον Παπαλεωνίδα, το Χούλη, το Χαλάτση, τον Αγιοργούση, την Αλοιμόνου κι όλους τους λοιπούς, κατ’ εκείνον, ανώνυμους γιατί του ανατρέπουν τον δοξαστικό του σχεδιασμό…

Δυστυχώς Χίο, τώρα που ο κορονοϊος έκανε τη θάλασσα (του μεταναστευτικού) γιαούρτι, εσύ συνειδητοποιείς ότι έχεις στερηθεί το κουτάλι. Της εκπροσώπησης από βουλευτή με ρόλο μανιώδους κυνηγού των συμφερόντων σου.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)