Πέραν των λοιπόν σχολίων του, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε εκτενώς στην Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα λόγο για διάθεση……. συνεργασίας από πλευράς Τουρκίας, λίγες ώρες μετά το παραλήρημα για την υφαλοκρηπίδα των ελληνικών νησιών.

Συνεπώς, μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν. Η συνεργασία είναι καλύτερη σε σχέση με τον αποκλεισμό ή την αδιαφορία επί των δικαιωμάτων των άλλων. Μπορεί να είναι μία κουλτούρα διαμοιρασμού. Φυσικά, ελπίζουμε η Ελλάδα να μας προσεγγίσει με την ίδια κατανόηση. Θα συνεχίσουμε να ανταλλάσσουμε απόψεις γι’ αυτά τα ζητήματα, την προσεχή περίοδο προσέθεσε.

Προηγουμένως, βεβαίως, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε προλάβει να… καταγγείλει προσπάθειες αποκλεισμού της Άγκυρας από τις συζητήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο σχεδιασμός της τουρκικής κυβέρνησης -και για τις γεωτρήσεις– προχωρά κανονικά. Θέλουμε να προβούμε σε βήματα, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Κατά τον ίδιο τρόπο, συνιστά υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού ως εγγυήτρια χώρα σημείωσε.

Παρακάτω σας παραθέτουμε βίντεο με το σχολιασμό του καθηγητή Άγγελου Συρίγου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα: