…. ΞΗΜΕΡΩΜΑ 1ης….. ΤΗΣ ΜΕΤΑ COVID 19 ΕΠΟΧΗΣ – της Αλεξάνδρας Σταματουλάκη

Ότε εδόθη το σύνθημα να εξέλθουν της οικίας των άπαντες, αφήνοντας οπίσω τον εγκλεισμό και την απαγόρευση, ξεχύθηκαν θριαμβευτές και τροπαιούχοι, μικροί και μεγάλοι ανά τας οδούς και τας πλατείας φωνασκούντες και αλλαλάζοντες :
“ Νενίκηκάν σε, κορονοϊέ !” Η χαρά μικρών και μεγάλων απερίγραπτη.

Ο Κωστής ο επονομαζόμενος και της Λευκώς ο γιος,σοβαρός μεσήλιξ,αρχοντικός και νοικοκύρης μετά της γυναικός τους Αλεξανδρώς, της διδασκαλίσσης, εξήλθαν κι εκείνοι, ο μεν Κωστής με σούμα ανά χείρας, παραγωγής του, μη αποχωριζόμενός την πλέον αφού απετέλεσε το μόνο και σωτήριο απολυμαντικό τους στην καραντίνα, η δε Αλεξανδρώ με όλα τα πηγούμενα,ποτηράκια, στραγάλια, ίνα πανηγυρίσουν μετά των ομοιοπαθούντων, την πολυπόθητη ελευθερία τους.

Κατερχόμενοι την ελικοειδή, κεντρικήν οδόν προς την θάλασσα, συναπαντήθηκαν με άλλους γείτονες και συντοπίτες, αλλά όλως παραδόξως, σαν να τους εφάνη πως κανέναν δεν εγνώριζαν.

Γενικώς όλοι παρουσίαζον μια φαιδρή εικόνα όμοια με εκείνη των καρλαβάδων, την οποία, ως φαίνεται,προκάλεσε η πολύμηνη καραντίνα.

Οι πλείστοι γυναίκες κι άντρες “εν αλλοφροσύνη το όμμα”, με μάτια γουρλωμένα, μούρες κρεμασμένες, άσπρα,μακριά μαλλιά αχτένιστα και μπερδεμένα, φθάνοντα ως τη μέση των, οι δε πωγωνοφόροι άνδρες με γένια ως το στήθος. Κάποιοι δε μέσα στη μέθη της απολαύσεως είχαν εξέλθει ξυπόλητοι με τις πιτζάμες τους.

Το χειρότερο όλων και μη ευκόλως αναστρέψιμον ήτο η μορφή του σώματος των καθότι από το καθισιό και την πολυφαγίαν ομοίαζαν με ….παραγεμισμένες κοφίνες!
Δεν επίστευαν όσα έβλεπαν οι οφθαλμοί των!

-Χριστέ και Παναγιά! Τι μας επεφύλαξες; Φευ! οι δυστυχείς!

Το φαιδρόν της υπόθεσης ήτο πως ο καθένας αντικρίζοντας τους άλλους ελύνετο εις τα γέλια, μη σκεπτόμενος την ιδίαν και απαράμιλλη κατάστασή του.

Τότε η κυρα Αλεξανδρώ γελώντας δια το πάθημά των ανεφώνισε:
-Άτιμε, κορονοϊέ! Μας επήρες και μας εσήκωσες !!!

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)