Υποστήριξη πρότασης πιστοποίησης από το Συμβούλιο της Ευρώπης της Πολιτιστικής Διαδρομής «Στα Βήματα του Αγίου Παύλου, Αποστόλου των Εθνών – Πολιτιστική Διαδρομή»

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υπέγραψε αίτημα υποστήριξης και συμμετοχής της στην προτεινόμενη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πιστοποίηση από το Συμβούλιο της Ευρώπης της  Πολιτιστική Διαδρομή “Στα Βήματα του Αγίου Παύλου, Αποστόλου των Εθνών”.

Πιο συγκεκριμένα: Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενώνει τις δυνάμεις της με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που ανέλαβε την πρωτοβουλία σε συνεργασία µε την Περιφέρεια του Λάτσιο στην Ιταλία, την εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Περιφέρειας Πάφου στην Κύπρο και το Ευρωπαϊκό ∆ίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού µε έδρα το Βέλγιο, εταίροι του έργου Cult-RinG, για την  δημιουργία µιας πολιτιστικής διαδρομής µε τίτλο «Στα Βήµατα του Αγ. Παύλου, Αποστόλου των Εθνών – Πολιτιστική Διαδρομή» καθώς και την πιστοποίηση της από το Συμβούλιο της Ευρώπης στον τρέχων κύκλο αξιολόγησης, προκειμένου να  συμπεριληφθούν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στην εν λόγω διαδρομή.

Οι Πολιτιστικές ∆ιαδροµές αποτελούν ισχυρά εργαλεία για την προώθηση και διατήρηση των κοινών και διαφορετικών πολιτιστικών ταυτοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Πολιτιστικές ∆ιαδροµές παρέχουν µια καλύτερη κατανόηση της ιστορίας της Ευρώπης µέσω της διαπεριφερειακής ανταλλαγής ιδεών και πολιτισμών.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια δημιουργίας και στήριξης δράσεων στον τομέα του πολιτισμού, ξεπερνάμε τις απογοητεύσεις μας, όπως πρόσφατα,  της απόρριψης της πρότασης μας για επιχορήγηση “Έργων και Δράσεων ψηφιακού πολιτισμού στην Περιφέρεια Βορείου” προϋπολογισμού  1.007.000, που καταθέσαμε μετά την ανάλογη πρόσκληση της  Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού. Η επίσημη αιτιολόγηση της απόρριψης από πλευράς Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού  ήταν ότι: “ο προϋπολογισμός μας δεν ανταποκρινόταν στην δυνατότητα χρηματοδότησης της πρόσκλησης”. Βεβαίως δεν αναφερόταν  στην πρόσκληση το συνολικό ποσόν του προϋπολογισμούς της!

Με την ευκαιρία, οφείλουμε δημόσια ένα ευχαριστώ στην Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη η οποία επέδειξε άριστα αντανακλαστικά και αποτελεσματικότητα όταν πληροφορήθηκε  ότι ο φάκελος της έγκρισης των μελετών  του Αρχοντικού Γεωργιάδη είχε βαλτώσει επί τριμήνου στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Σε ότι αφορά αυτήν την νέα μας προσπάθεια, την έγκριση και την συμμετοχή των νησιών του Β.Α στην πολιτιστική διαδρομή «Στα Βήματα του Αγίου Παύλου, Αποστόλου των Εθνών – Πολιτιστική Διαδρομή», έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι θα έχει επιτυχή κατάληξη μιας και ως γνωστόν  στο Συμβούλιο της Ευρώπης………….δεν υπάρχει η δυνατότητα …παρεμβάσεων. Σε κάθε περίπτωση  εμείς δεν πτοούμαστε,  θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να υποβάλλουμε προτάσεις όπου μπορούμε.

Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής

 η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης

Οικονομικών και Πολιτισμού

 

 Αναστασία Αντωνέλλη

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)