Υπουργός προς ΟΛΜΕ: Μόνο με γνωμάτευση γιατρού η δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών- Δεν θα ισχύσουν δηλώσεις γονέων

Μόνο με γνωμάτευση γιατρού θα δικαιολογούνται οι απουσίες των μαθητών είπε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως στη σημερινή διαδικτυακή συνάντηση με το ΔΣ της  ΟΛΜΕ, κι διευκρίνισε τις περιπτώσεις:

  • Όταν ο μαθητής ανήκει σε ευπαθείς ομάδες
  • Όταν ο ίδιος ο μαθητής νοσεί
  • Όταν νοσεί μέλος της οικογένειας του μαθητή που κατοικεί στο ίδιο σπίτι.

Για τις ειδικές άδειες των εκπαιδευτικών  ο υπουργός Παιδείας είπε ότι θα ισχύσει ότι ισχύει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Επίσης η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε:

  • Όταν υπάρχει ένα κρούσμα σε σχολείο  θα αναστέλλεται η λειτουργία τμήματος ή ολόκληρου το σχολείου και ταυτόχρονα θα αρχίζει εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Το ΙΕΠ θα εκδώσει οδηγίες για την ύλη που θα διδαχθεί από 7 έως 11 Σεπτεμβρίου, καθώς το χρονικό αυτό διάστημα θα γίνει διδασκαλία περσινής ύλης.
  • Τα αναλώσιμα (αντισηπτικά κλπ) είναι θέμα Σχολικών Επιτροπών. Θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη με της ΚΕΔΚΕ.
  •  Τα σχολεία θα καθαρίζονται στη διάρκεια λειτουργίας και στο σχόλασμα.
  •  Θα εκδοθούν από τον ΕΟΔΥ επικαιροποιημένες οδηγίες και ειδικότερες για τη χρήση της μάσκας.
  •  Τα λάθη στους προσωρινούς πίνακες διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών θα εξεταστούν από το ΑΣΕΠ.
  •  Τα τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Σχετικά με τις διαδοχικές συναντήσεις με την ΟΛΜΕ και ΔΟΕ το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα εξής:

Η υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για την πορεία των εντατικών προετοιμασιών ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους και για τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19 αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων σε πλαίσιο αυξημένων μέτρων πρόληψης και προστασίας.

Πραγματοποιήθηκε αναλυτική συζήτηση και για τις σημαντικές αλλαγές που έχει επιφέρει η ηγεσία του Υπουργείου αναφορικά με τη στελέχωση των σχολείων. Η σχολική χρονιά ξεκινάει με διορισμένους για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με νέους πίνακες εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης και με προσλήψεις νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές, με νέες ρυθμίσεις για την ανάληψη υπηρεσίας των εκπαιδευτικών να γίνεται στο ίδιο το σχολείο (δίχως να χρειάζεται να μετακινείται ο εκπαιδευτικός στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης που συχνά βρίσκεται σε άλλη περιοχή).

Όπως δήλωσε η Ν.  Κεραμέως: «Συνεχίζουμε τις εντατικές προετοιμασίες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ενημερώσαμε τους εκπροσώπους της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για τις αλλαγές τη νέα σχολική χρονιά και τις εισηγήσεις των ειδικών αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που θα ληφθούν στα σχολεία σε συνάρτηση με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Σταθερά προσηλωμένοι στο πνεύμα συναίνεσης, καταγράψαμε τις προτάσεις τους και παραμένουμε πάντοτε διαθέσιμοι για διάλογο ώστε να δρομολογούμε άμεσα λύσεις σε ζητήματα που τυχόν ανακύπτουν».

Πηγή: esos.gr

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)